Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Yaşamın acısı, yaşamın renkleri

Dün aldığımız bir haberle yıkıldık hepimiz. Radikal muhabiri genç gazeteci arkadaşmız Şehnaz Pak habere giderken trafik kazası geçirmiş ve ne yazık ki hayatını kaybetmişti. Ailesine, yakınlarına, Radikal'deki tüm kapı yoldaşlarına ve basın dünyasına başsağlığı diliyoruz.
Bu genç kardeşimizin yaşamı böylesi bir acıyla sonlanırken Diyarbakır'da bir başka genç gazeteci da yaşamın renklerini fotoğrafladı. Her şeye rağmen devam eden yaşamdan süzülen renkler karadan aka siyahtan beyaza süzüldü ve kitaplaştı. Nasıl mı? Okuyun hele;
Merkez Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu muhabirlerinden Mürsel Acay'ın, savaş döneminde Irak Savaş'nın kuzey cephesi ve Güneydoğu'da çektiği fotoğrafların yer aldığı albüm tadındaki ilk kitabı yayınlandı.

Yaptıkları ölümsüzleşti
Gazeteci; güzeli, iyiyi olduğu kadar kanı, gözyaşnı, acıyı da yaşayan kişidir. Zaman zaman ölümü ensesinde hisseden gazetecinin en büyük arzusu ise yaptıklarını bir anlamda ölümsüzleştirmektir. Mürsel Acay da böyle yaptı. Meslek yaşamında unutamadığı ve son Irak Savaş'nda, savaşn öteki yüzünü gösteren fotoğrafları kitaplaştırdı. Toplam 50 fotoğrafın yer aldığı "Yaşamın Renkleri -Ağlayan Gelin" adlı kitapta, savaştan kaçış ve savaşn "bitti" dendiği dönemde Irak'ta çekilen fotoğraflar yer alıyor. Acay, bu kitabıyla Irak'ta savaşn ağırlığını üzerlerinde taşyan çocukları fotoğraf makinesi ile ölümsüzleştirdi.

Yaşamın acı yüzünü yansıttı
16 yıllık gazetecilik mesleği boyunca Güneydoğu'nun renkli yaşamlarını fotoğraf karelerine yansıtan Acay, son olarak 2003 yılında Irak Savaş sırasında meydana gelen göçle birlikte başlayan yaşamın zorluklarına, savaştan kaçışa ve savaşa rağmen objektiflere gülümseyen kadın ve çocukların fotoğraflarına kitabında yer verdi.
Her fotoğrafın kendisini geçmişe, götürdüğünü belirten Acay, "Irak ve bölgedeki renkli görüntüleri, renkli yaşamları yansıtan kareleri kitabımda yayınlamak daha ağır bastı. Savaşn acı yüzünü yansıtmak istemedim. 2003 Irak Savaş'nda yaşanan göçü, göçün getirdiği zorlu yaşamı, savaşa rağmen gülen yüzleri, savaşn 'bitti' dendiği günden sonrasını... Güneydoğu'daki kadınların, çocuklarınn renkli yaşam karelerini sadece yansıtmak istedim" dedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA