Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

'Gezmerem senden aralı Azarbaycan maralı...' *

Ne garip değil mi? 2-3 gündür bu köşede Azerbaycan üniversitelerinde okumakta olan Anadolu gençlerinin başına geldiği iddia edilen olayları yazıp, yetkililerden açıklama bekliyorum, lakin tık yok. Yanıtlar ve görüşler sadece okurlardan geliyor. Yurttaşlarına bu kadar duyarsız yöneticilere selam olsun. Biz yine okur görüşlerini takdim edelim size. Belki bir yerinde devreye girip, ne oluyor ne bitiyor, peki biz ne yapacağız diyen bir sorumlu-yetkili çıkar açıklama yapar.
İşte ilk mektup;
Merhabalar Savaş Bey.. Ben de Azerbaycan vatandaşıyım ve Türkiye'de yaşayan bir doktorum. Lise ve üniversiteyi burada okudum. İki gündür gazetedeki yazılarınızı takip ediyorum. Bence çok hassas ve önemli bir konuya temas ettiniz.

İki ayrı devletiz!..
Ben yaklaşık 13 yıldır Türkiye'deyim. Bu zaman zarfında Türkiyeli Türklerin bizlere karşı bakışlarının gittikçe ne kadar değiştiğini çok iyi fark ediyorum. Bunun bence en büyük nedeni medyada sürekli Azerbaycan'la ilgili bir çoğu asılsız ve onurumuzu rencide edecek haberlerin yer almasıdır. Biz bir millet, iki devletiz. Bunu hiçbir zaman unutmamız lazım.

Yalnız yabancılar mağdur değil
Köşenizde yer alan iddialara gelince; bir çoğu hakkında haklı iddialardır. Azerbaycan'da rüşvet hayatın her anında karşınıza çıkabilir. Rüşvet sadece yabancılardan alınmıyor bizim insanımız da bu konuda kesinlikle mağdur ve devlet bunun karşısına geçmiyor, belki de geçmek istemiyor. Çünkü maaşları 50-100 dolar olan memurların başka nasıl geçinebileceklerini düşünmemektedirler. Ben şahsen her yaz buradan oraya tatile giderken tatil süresince vereceğim rüşvet miktarını bir kenara ayırıyorum. Yani Türk kardeşlerimin içi rahat olsun ki biz de bu konuda mağduruz.

Memleketimde çalışamadım
Bu da bir gerçek Azerbaycan'da. Sadece tıpta okuyanlar değil tüm üniversitelerde rüşvet var. Bundan dolayı ailemden yüzlerce kilometre uzakta eğitim almak zorunda kaldım. Bir işe girmek için rüşvet veremediğimden memleketime geri dönüp çalışamıyorum. Hem rüşvet vermeden okuduğum için olsa gerek ben hastalarımdan nasıl rüşvet alabilirim ki. Gerçekten bizde hayat çok zor Savaş Bey. Kimden medet umacağımızı da şaşırmışız.

Toplumu karalayamazsınız!..
Sayın meslektaşım Aylin Hanım'a bir tek şey sormak istiyorum madem bu kadar kötüyüz neden çocuğunu halen orada okutmaya devam ediyor? Fuhuş batağı diye tabir ettiği bir yerde nasıl kalmayı göze alabiliyor halen? Ben de burada okudum üniversiteyi. 4 sene yurtta kaldım. Emin olun ki esrar içen mi desem, kokain kullanan mı desem, fuhuş yapan mı desem, birçok insanla tanıştım. Burada yok mu yani? Ama hiçbir zaman ben kalkıp fuhuş batağı demedim burası için. Lütfen bazı kelimelerimizi seçerken çok dikkat edelim. Bu kardeşlikler kolay kurulmuyor. Bir ata sözü vardır: Orman çakalsız olmaz? Her memlekette kötü insan vardır bunu bir toplumun tümüne mal etmek çok büyük hata ve ayıp olur.

* Bir Azeri türküsünün adı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA