Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Okunacak kitaplar

Medyada günlerdir Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabından söz ediliyor.
Oysa daha ne çok kitap var konuşulmayı, tartışılmayı hak eden!..
Ara sıra bu köşeye farklı bir kitap listesi koymayı düşünüyorum: "Şu sıralarda okunsa, yararlı olur" diyebileceğim, çok medyatik olmayan ama güncel olandan da uzaklaşmayan kitaplar listesi...
İşte ilk üç...
1- Herkesin Bildiği Sır: Dersim. Hazırlayan: Şükrü Aslan. İletişim Yayınları. (Madem Dersim isyanı ve katliamını konuşmaya başladık, madem iş siyasilerin meydan söylevlerine kadar uzandı... Tarihi tanıklıklar, belgeler ve araştırma raporlarıyla oluşturulan bu değerli kitaba göz atmakta fayda var.)
2- Şeyh-i Ekber: İbn Arabi Düşüncesine Giriş. Mahmud Erol Kılıç. Sufi Kitap. (Bütün dünyada Mevlana'ya duyulan ilgi İslam tefekkür ve tasavvuf âleminin öteki büyüklerini de öğrenme arzusunu kışkırtmaya başladı. Temel basamak hiç kuşkusuz İbn Arabi... Önemli not: Kılıç'ın yetkin çalışması biraz olsun konu hakkında donanımlı olan okurlara göre!)
3- Futbolun Şifreleri. Simon Kuper, Stefan Szymanski. İthaki Yayınları. (Yediğimiz içtiğimiz futbol! Üstelik bazen hiçbir şey bilmeden ne çok şeyi biliyormuş gibi konuşuyoruz! O halde harika bir futbol yazarıyla çok ciddi bir ekonomistin ortak çalışmasına göz atmanın zamanı geldi!)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA