Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Emniyet şeridine plastik çubuk!

İstanbul trafiğini çok yakından bilen trafik uzmanı bir dostum beni aradı ve dedi ki; "belki de emniyet şeridi konusunda bugüne kadar yaptığımızın tam tersini yapmalıyız!"
"Nasıl?" diye sordum.
"Bu şehirde en çok ihtiyacımız olan şey yol! Emniyet şeritlerini yol yaptığımızda bu kavga dövüş kalkar ve birçok ülkede olduğu gibi ilkyardım araçları açık açık yol isteyerek gidecekleri yere ulaşırlar."
Düşündüm, E-5'in metrobüs nedeniyle emniyet şeridinin kaldırılan bölgelerinde gerçekten de kimse bu eksikliği hissetmedi. Bir tek o şeridi babasının yolu gibi kullanan mavi lambalıların canı sıkılmıştı!
Fakat tam da ikna olmadım bu fikre!
Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan bir okurumun anlattığı uygulamayı gözüm daha çok tuttu.
Orada emniyet şeridi üzerine 20 metrede bir plastik çubuklar dikiliyormuş. Bu çubuklar büyük sorun yaratmasa bile sürücüler ufak hasarlardan çekindikleri için arıza dışında şeride girmiyormuş.
Ön tamponuna koruyucu bariyer takan itfaiye ve ambulanslar ise şeridi çok hızlı ve verimli biçimde kullanıyormuş!
Nasıl?
Bence iyi fikir.
Bu arada yazımdan sonra trafik anonslarında "insanlık şeridi" veya "ilkyardım şeridi" deyimini kullanan radyo programcılarını canı gönülden alkışlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA