Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-6

İyi şeylerin zaman istediğini herkes bilir ama gerçekte iyi olan şeyin zaman olduğunu kimse kabullenmez. Anne babamızdan, öğretmenlerimizden başarılı olmanın koşulunun alın teri olduğunu öğreniriz. Çok çalışıp, çok didinirsek sonunda başarıya kavuşacağımızı öğreniriz. Öğrenemediğimiz şey, beklemektir. (BERNHARD SCHLINK/Gordiyon Fiyongu)

***
Gözlerinin içine baktım ve gülmeye başladım. "Bütün bunlar ciddi olamaz" diye düşündüm. Belli bir süreden sonra insanlar arasında hiçbir şeyi "yoluna koymak" mümkün değildi. Bu umarsız gerçeği o taş banka oturduğumuz anda iyice kavramıştım. (SANDOR MARAI/Eszter'in Mirası)
***
Doğamamış aşkın aşıkları değil; failleri olabilirdi ancak. Handan ve Masum da böyle bir aşkın failleri olarak kaldılar (...) Suçları kefaret, jestleri öç, hediyeleri tefecilik, yatakları itiş kakış doldu böylece. (SELAHATTİN YUSUF/Masumiyetin Son Günleri)
***
Açık bir kitap, gecedir de. Nedendir bilmem, söylediğim bu söz beni ağlatıyor. (MARGUERITE DURAS/Yazmak)
***
Asla yaşlanmayacaksın, asla o çok korktuğun Alzheimer'a yakalanmayacaksın, en güzel halinle, kıvrılarak düşen bir yaprak gibi gittin. Paraşütçüler yere inerken takla atarlar, ama sen göğe yükselmeden önce yaptın bunu. Biraz daha sabredebilirdin, birlikte gidebilirdik. Dünyanın sonuna çok zaman kalmadığını söylüyorlar. (JEAN-LOIS FOURNIER/Dul)
***
Benden zaman isteme, sana veremem. Çünkü ben de ona sahip değilim Gün, hafta, hatta ay iste. Yaşarsam onlar bana aittir, veririm verebildiğim kadarını. Ama zamanı veremem, o bana ait değil çünkü. (FERHAT ÜNLÜ/İlahi Kripto-Zamana Tapanlar'ın Büyük Sırrı)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA