Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cilalı sloganlar çağı biterken

Baskın Oran

Türkiye'nin yarını, kesinlikle dününden daha güzel, daha parlak, daha iyi olacak.
Çünkü artık Türkler tabuları yıkıyor. Sloganlar ve klişeler değil, düşünceler seslendiriliyor.
İşte bir örnek, Prof. Dr. Baskın Oran'ın, Radikal'de Neşe Düzel'e söylediklerinden verilebilir.
- Kıbrıs insanların ahlakını bozuyor. Çünkü bu imparatorluk ahlakıdır. Orası da benim, şurası da benim ahlakıdır. Kıbrıs'ı Ankara, Hakkari veya Edirne'yle bir tutuyorlar. "Kıbrıs'ı vermeyiz" diyorlar. Sen neyi vermiyorsun? Kıbrıs Lozan'da verildi. Lozan en mükemmel ver-kurtuldur. 1878'de Kıbrıs'ı İngiliz yönetimine devrettik. İngiltere Kıbrıs'ı 1914'te ilhak etti. 1923'te biz bu ilhakı 1914'ten geçerli olmak üzere tanıdık.
- Kıbrıs'ın stratejik önemini, Anadolu savunmasında Kıbrıs'ın gerektiğini, 2003'te keşfettik. 1974'te Kıbrıs'a çıkmadan, Anadolu'yu nasıl müdafaa ediyorduk? Kıbrıs'ı savunmak için de Ürdün, Ürdün'ü savunmak için de Suudi Arabistan gerekirse ne yapacağız.
- "Kıbrıs'ı vermeyiz" diyenler, imparatorluğun 1923'te Mustafa Kemal tarafından dağıtıldığını hala anlamamış olanlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA