Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Mesut Bey'in yine "sevgi"ye ihtiyacı var!

"Simaviler"in yazarı İrem Barutçu, Tercüman'da gerçekten ilgi çekici söyleşiler yapıyor şimdi. Son olarak Kadir Has'a sormuş:
- Süleyman Bey'e, 'Mesut Bey'in zamanı geldi' demişsiniz. Doğru mu?
Kadir Has da şu cevabı vermiş:
- Valla bravo.. Refah-Yol kabinesi düştü. Cumhurbaşkanı Süleyman Bey, birine, 'Git, kabineni kur' diyecek. Mesut Bey'le yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor. Bir laf atıldı ortaya.. Dediler ki: "Sen, Süleyman Bey'e rica edersen, kabine kurma görevini Mesut Bey'e verir. Mesut Bey de Başbakan olur." "Diğer aday kim?"dedim. 'Tansu Hanım' dediler, ama Tansu Hanım'la yakınlığım yok. Gittim ve Süleyman Bey'e rica ettim. 'Peki kabul ediyorum' dedi. 'Kendilerine söyleyebilir miyim?' dedim. 'Söyleyebilirsin' dedi. Döndük, Mesut Bey'e, 'Yarın, size kabineyi kurmak üzere görev verilecek' dedim."
Yeni Şafak'ta Kürşat Bumin bu anlatılanlara şu yorumu getirmişti dün:
- "Sevgi" nelere kadir görüyorsunuz.. Oysa biz "saf" vatandaşlar yıllardır, Süleyman Demirel'in hükümeti kurma görevini niçin Meclis'te Refah Partisi'nden sonra en fazla milletvekili olan DYP'nin genel başkanı Tansu Çiller'e değil de doğrudan Mesut Yılmaz'a verdiğini "28 Şubat ruhu"nu filan araya sokarak anlamaya çalışmıyor muyduk?
Ben de şu yorumu yapıyorum:
- Şimdi Kadir Has'ın yapması gereken şey ortada.. Sokağa çıkacak ve seçmenlerle birer birer görüşerek, onların Mesut Yılmaz'a yeniden oy vermelerini de sağlayacak. Bu şekilde yakınlarından esirgediği birikmiş "Sevgi"yi, yine Mesut Yılmaz için kullanmış olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA