Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Ustalara Saygı"yı gerçekten hak etti

ÇETİN ALTAN

BU akşam saat 19.00'da, Beşiktaş Belediyesi ile Dünya gazetesinin birlikte düzenledikleri ve Faruk Şüyun'un yönettiği "Ustalara Saygı" etkinliğinin konuğu Çetin Altan.
Benim gibi yüz binlerce okur için Çetin Altan bitmeyen bir enerji, inanılmaz bir analiz ve sentez yeteneği ve tabuları, klişeleri yok sayan bir özgür yürek anlamına geliyor. Çetin Altan Türkçe değil başka bir dilde yazsaydı, herhalde onun yazdıklarının çevirisini okur ve yine ona tutkun olurduk.
Çetin Altan için gerçekleştirilecek gece, Akatlar Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da Nebil Özgentürk'ün onun için hazırladığı "Yazının Çarmıhındaki Hayat" isimli filmle başlayacak... Ece Okay'ın okuyacağı Çetin Altan imzalı "Bir Tılsımı Vardır Hayatın" adlı yazı ile sürecek gecede; Ara Güler, Doğan Koloğlu, Haşmet Babaoğlu, İclal Aydın, Müjdat Gezen, Nebil Özgentürk, Türkan Kafadar sahnede konuşacaklar... Gece fotoğraf sanatçısı İsa Çelik'in yapacağı dia gösterisinin ardından Çetin Altan'ın sahneye gelmesi ile sona erecek .
Çetin Altan için böyle nice gecelerin ve kutlamaların yapılmasını diliyorum. O "Usta"lığı da, "Saygı"yı da fazlasıyla hak etti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA