Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İran 1979'a geri mi dönüyor?

AHMEDİNEJAD

İRAN Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Yahudi soykırımını yok sayan ve İsrail'i hedef alan açıklamaları, sade Ortadoğu'daki huzursuzluğu körüklemiyor. Aynı zamanda İran'daki Humeyni Rejimi'nin içinde bulunduğu aşama hakkında da sorular yaratıyor.
Her devrim gibi, 1979'daki Humeyni Devrimi'nin de belirli bir sürede kendi düzenini oluşturup, hüküm sürdüğü ülkeye istikrar getirmesi beklenirdi. Bundan önceki Cumhurbaşkanı Hatemi, özellikle uluslararası camiada sağladığı saygınlıkla, bu istikrarın öğelerinden biri oldu.
Oysa şimdi İran, Ahmedinejad'ın söylemleri ile sanki 1979'a geri dönmüş gibi.
"Sürekli Devrim"i seslendiren Troçki, "Tek Ülkede Devrim"in savunucusu Buharin ile birlikte, Stalin tarafından sol ve sağ sapmacılar denilerek reddedilip, yok edilmişlerdi. Yani Troçki ile Ahmedinejad'ı birbirlerine benzetip, "Troçkizm"i karalamak, Stalin'e özgü bir adaletsizlik olabilir ama, yine de o anlamda Ahmedinejad'ı "Siyasal İslam'ın Troçkisti" şeklinde nitelemeyi deneyebiliriz.
Bu tür bir siyasi maceraperestlikten en fazla zarar görecek olanlar ise İranlılar ve bu ülkenin istikrarıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA