Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Türkiye'de sade siyasi kavgalar yok... Başarı öyküleri de var...

Yıllar önce Afrika kıyısındaki Mauritius Ada Cumhuriyeti'nde bir bakkal dükkânında "Ülker" markalı mamulleri gördüğümde de, Teksas'ın Houston'undaki bir mağazada "Paşabahçe" bardaklarına rastladığımda da "Biz bu dünyada varız işte" diye düşünmüştüm.
Dün Gaziantep'teki "Şölen Çikolata"nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Çoban'ın 2009'da 120 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, 2010'da yaklaşık 400 milyon lira ciro beklediklerini ve ihracat hedeflerinin 140 milyon dolar olduğunu anlattığı sözlerini Star'da okurken de aynı şeyi düşündüm. "Çikolata" denilince bir döneme kadar aklıma sadece İsviçre arkasından da Belçika ve Fransa gelirdi.
Pelit'in beyni ve bedeni olan Selahattin Ayan ile tanıştıktan ve Pelit'in üretim ile kalite- lezzet kontrollerini gördükten sonra "Türk çikolatası İsviçre çikolataları ile rahatça rekabet edebilir" diye düşünmeye başladım.
Haklıymışım.
Nitekim baklavanın kenti Gaziantep'in "Şölen"i 120 ülke arasında Belçika'ya da Fransa'ya da çikolata yediriyormuş.

Portakal ve THY
"Türkiye'de sadece siyasi gerginlikler var"
diye düşünenler yanılıyor.
Türkiye'de mesleklerini dünyanın en gelişmiş yöntemleri ile ve başarıya kilitlenerek icra eden sayısız insan da var.
Raffi Portakal'ı hatırlayın.
Her müzayedesi bir Christie's titizliği ile hazırlanan, müzayede katalogları bile kitaplıkların "Kalıcı eserler" bölümlerine yerleşen "Portakal" ın Raffi Portakal'ı, Pierre Bonnard, Georges Braque, Salvador Dali, Jean Dubuffet, Raoul Dufy, Diego Giacometti, Edouard Manet, Henri Matisse, Joan Miro, Claude Monet, Pablo Picasso, Pierre-Auguste Renoir, Auguste Rodin, Alfred Sisley, Maurica Utrillo, Kees Van Dongen, Maurice de Vlaminck gibi isimlerin imzalarını taşıyan yapıtları İstanbul'da sergiledi ve sattı.
Bu koleksiyonun sahibi olan Batılı sanatseverin, bunların satışı için sade "İstanbul"u değil Raffi Portakal'ı da seçtiği kesindir.
Veya Türk Hava Yolları'nı hatırlayın.
Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan ve Genel Müdür Temel Kotil'den başlayan ve tüm personel tarafından paylaşılan "Mükemmeliyet arayışı" sonunda THY'yi dünya havacılığının zirvelerine taşıdı.
Geçenlerde bir grup gazeteci THY'nin ikramlarını gerçekleştiren "DO&CO"nun yönetim ve eğitim merkezinde birkaç saat geçirdikten sonra, dünya ile rekabetin nasıl mümkün olabildiğini anladık.
Evet... Türkiye başarılı olmaya azmetmiş insanların da ülkesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA