Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Yeni Osmanlılar"da da oyun bitmez...

Anlaşıldı ki AK Parti iktidarını darbeyle, muhtırayla, Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası açmakla bitirmek mümkün değil.
Deniz Baykal'ı kaset darbesiyle devirip CHP'yi yeni bir partiymiş gibi sunarak alternatif üretmeye çalışmak da nafile çaba...
Ama Osmanlı'da oyun bitmez ki.
Yeni proje, AK Parti'yi bölmek, kendi içinde ve tabanında parçalamak. Böylece Tayyip Erdoğan'ı koalisyonlara muhtaç edecekler...
Ve böylece "Allah'tan başka kimseye hesap vermem" diyenlere Tayyip Erdoğan hesap verir konumda olacak.
Acaba Tayyip Erdoğan'la Abdullah Gül birbirlerine düşürülebilir mi?
Acaba AK Parti'nin tabanı ve tepesi ile Gülen Cemaati mensupları, birbirlerini düşman kardeşler olarak görebilirler mi?

Zihni Sinir projesi
Tayyip Erdoğan'la Abdullah Gül'ü birbirlerine düşürme projesini Erdoğan da Gül de herhalde bir "Zihni Sinir Projesi" şeklinde görüp, aralarında gülüşüyorlardır.
Gerektiğinde birbirlerine Başbakanlığı da Cumhurbaşkanlığını da adeta ikram eden bu iki siyasi kader arkadaşının, bundan sonra birbirlerinin rakibi olmaları hangi akla ve mantığa sığar ki?
AK Parti ile Gülen Cemaati'ni birbirlerine düşürmek projesine gelince...
"Siyasal İslam"ın El Kaide'ye veya Hizbullah'a dönüştürülebileceğine tanık olunan bir çağda yaşıyoruz.
Kürt milliyetçiliğinin de PKK'ya dönüştürülebileceğini görmedik mi yaşadığımız dönemde?

Şiddet değil hizmet
Fethullah Gülen bu çağda inananları barışa, hizmete, uzlaşmaya, modern eğitim kurumları oluşturmaya yönlendiren, cemaatinin üyelerine şiddeti seçmelerini değil topluma hizmet etmeleri öğretisini veren bir cemaat lideridir.
Laikliği temel ilke olarak benimsemiş Amerika Birleşik Devletleri'nde de bu yolu ve özellikle eğitim alanında hizmeti seçen dini cemaatler var. Örneğin İstanbul'daki Amerikan Koleji'ni de bunlar kurmamış mı?
Kısacası Tayyip Erdoğan ve AK Parti, izledikleri siyaset ile inançlı seçmen kitlelerini dünya ile rekabete, çağdaşlığa, moderniteye taşıdılar.

Yeni Osmanlı oyunları
Çoğulcu demokrasiye sivilliğin önemini ve yerel değerleri koruyarak globalleşme sürecine girmenin mümkün olduğunu kanıtladılar.
Fethullah Gülen ve cemaati de, İslam'ın şiddeti dışlayabileceğini, inananların sunduğu hizmetin sınırlar üstü olabileceğini ispat ettiler.
AK Parti ile Cemaati veya Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen'i birbirlerine düşürme projesi de, aklın ve mantığın kabul edebileceği bir girişim olamaz.
Ama "Osmanlı'da oyun bitmez" dedik ya.
Arkalarında ne seçmenleri, ne de siyasi örgütleri bulunan Yeni Osmanlılar, oyun kurmaktan başka ne yapabilirler ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA