Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

"Yaşamaktan başka söyle, aramızda fark mı kaldı"

Cemre ile Mehmet Ali Birand'lar 1971'de evlendiklerine göre 42 yıl beraber olmuşlar...
Dolu geçen bir beraberlikti bu...
Bütün beraberlikler böyle 40 yıl süremiyor.
Kuşaklar boyudur bestelerini dinlerken duygulandığımız Neveser Kökdeş (1904-62) 16 yaşındayken evlenmiş. Evliliklerinin ikinci yılında oğluna hamileyken, eşi topçu subayı Mehmet Ali Bey şehit olmuş.
Neveser Kökdeş'in şarkılarında bu kısa beraberliğin hüznünü hep hissedersiniz.
Bir tanesini hatırlayalım...
"Hüsranla gönül hep inler gece gündüz ah eder/ Bir serap oldu şimdi hayalin/ Canım sen, neşem sen, bir lahza görsem/ Neden solar çiçekler, onlar da hasret mi çeker/ Bilinmez ne söyler, sevdiğini mi özler gözler/ Bir serap oldu şimdi hayalin/ Canım sen, neşem sen, bir lahza görsem"

Cansın Erol'un duyguları
Evliliklerinin 14'üncü yılında eşi Vural Erol'u bir trafik kazasında yitiren şair Cansın Erol'un dizelerine yansıttığı hüznünü de Selahattin İçli'nin bestelerinden hep tekrarlamaz mıyız?
"Güneşin battığı yerde bir dönülmez ufka gittin/ Beni böyle dertli garip bitkin bıraktın/ Gittiğin gün gibi sessiz/ Seninle doluyum sensiz/ Yalnız bıraktın/ Zaman hiç geçmemiş gibi / Sensiz yaşanmamış gibi/ Sana geleceğim/ Dudağında yarım kalan/ Hazin hüzzam şarkılardan yanmış geleceğim/ Yaşamaktan başka söyle/ Aramızda fark mı kaldı/ Cansın derdin can mı kaldı/ Duman olup geleceğim"
Geçen hafta bir akşam Taksim'de, Habertürk'e bitişik "Martı-İstanbul" otelinde Özden ve Halit Narin'in 55'inci evlilik yıldönümlerini eski dostlarla birlikte kutladık.

Zincirkıran'ların beraberlikleri
O akşam masamızda mesleğimizin yıldızlarından Necati Zincirkıran da vardı. Yanında da eşi Neriman Zincirkıran bulunmaktaydı.
Onlar 1955'te evlenmişler.
Necati Ağabey "Büyük oğlum 60 yaşında" derken, gülüyordu.
42 yıllık beraberliklerinde Cemre Mehmet Ali'nin hep yanında oldu, son dönemdeki hastalığını da hafifleterek onunla birlikte taşıdı.
Araya bu hastalık girmeseydi, kim bilir daha kaç yıl beraber olacaklardı...
Geçenlerde televizyondaki programda Başbakan Erdoğan "Ben eşimden önce ölürsem bana kim bakar" dememiş miydi?

Kerime-Çetin Altan'lar
Aile ve evlilik böyle bir şey işte.
Anneniz ve babanızla birlikte geçirdiğiniz yıllardan daha fazlasını eşinizle yaşadığınız zaman, evliliğin anlamı daha fazla anlaşılıyor.
Babamı bir trafik kazasında kaybettiğimde 22 yaşımdaydım.
Bu yıl Canan'la evliliğimizin 45'inci yılındayız.
Çetin Altan 1949'da evlendiği ve 1991'de kaybettiği rahmetli eşi Kerime'ye "Hayatıma bir telefon sesiyle girdin, bir silah sesiyle çıkacaksın" der ve sonra eklerdi,
- Kerime'nin eli ağrıdığında benim de elim ağrıyor ve Kerime'nin elini tuttuğumda da kendi elimi tutmuş gibi oluyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA