Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sistemin adı ne olursa olsun sorumlu bir başkan var

Dün Haliç Kongre Merkezinde yapılan "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı"nda konuşmacıları dinlerken Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz ve başıboş bir ülke olmadığını yine hissettim. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sorumluluk alanlarındaki konulara çok hâkimdiler...

Tribündeki seyirci değil
Ama en önemlisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan kentleşme sorunlarına ve Türkiye'nin bu alandaki hedeflerine "Bunların tümüne ben kefilim" vurgusu yapan bir üslup içinde, tribünden maç izleyen seyirci bir Cumhurbaşkanı olmadığını her cümlesi ile vurgulamaktaydı. Erdoğan'ın terörle mücadele konusunda da aynı sorumluluğu taşıdığını her konuşmasında hissetmiyor muyuz? Bunun gibi Türkiye'nin büyük alt yapı tesislerinin tamamlanması konusunda da nasıl bir takipçi olduğunu biliyoruz.

Kaçak yapılar kenti
Erdoğan'ı dinlerken "Başkanlık Sistemi"nin Türkiye için kaçınılmaz bir gerek olduğunu düşünmemek imkânsızdı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde, kentin dörtte üçünün imar tekniği anlamında kaçak olduğunu hatırlattı. Erdoğan, İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusu hızla artan şehirlerin çevrelerini saran, adeta bulduğu her boşlukta yayılan imarsız yapıların, dönemin plansızlığının, projesizliğinin, vizyonsuzluğunun bir ürünü olduğunu söyledi.

6 milyon konut yapılacak
Düşünün ki Türkiye'de şu anda deprem riskinden ötürü yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var. Bugüne kadar 48 ilimizde 179 alan riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış durumda. Sadece bu sorun bile kısır siyasi kavgaların ve kişilere dönük takıntıların ne kadar anlamsız olduğunun kanıtı değil mi?

Terör ve kentler
Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm bu gibi sorunların çözümü konusunda görüşlerini açıklarken, kent yaşamı ve terörle mücadele konusunda şunları da ekledi.
- Bölücü terör örgütü, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde temmuzdan bu yana, insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması gereken araç ve makineleri teröristlerin emrine vererek bu zulme destek oldu.

Yapılar ve gönüller
- Kentsel dönüşüm yoluyla bu operasyonların sürdüğü şehirlerin sadece teröristlerden değil onlara rahat hareket etme imkânı sağlayan olumsuz şartlardan da temizlenmesi sağlanacaktır. Devletin görevi sadece yapıları değil aynı zamanda gönülleri de imar etmektir. Vatandaşlarımızın devletine olan güven, bağlılık ve inançlarını güçlendirmek zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA