Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?

Ziya Paşa'nın "Sen herkesi kör âlemi sersem mi sanırsın" şeklindeki dizelerine bu defa da Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel hayat verdi.
Haberlere göre partisinin grup toplantısında konuşan Merkel Türkiye ile Avrupa Birliği arasında görüşmelerin devam etmesini, fakat yeni fasılların açılmaması konusunda görüş belirtilmesini istemiş. Bilindiği gibi Avrupa Parlamentosu Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı almıştı.
Hani "Dünyadaki en kısa üç kitap nedir" diye sorulduğunda "İngiliz Mutfağı, Arjantin'in Demokrasi Tarihi ve Alman Mizahı" diye cevap verilir ya...

Fasılsız müzakereler
Merkel'in "Müzakereler devam etsin ama yeni fasıl açılmasın" şeklindeki yaklaşımı da, gerçekten Alman mizahının seçkin bir örneğini oluşturuyor. Bu formülü pratiğe uyguladığınızda Türkiye sonsuza kadar AB ile üyelik müzakerelerini sürdürse de, yeni fasıl açılmayacağı için, bir noktaya varılamayacaktır.
Ama Merkel "Müzakereler devam etsin" dediği için de, Türkiye'ye karşı sempati ve anlayış göstermiş olacaktır.

Tetiksiz tüfekler
Bu arada Avusturya'dan sonra Alman şirketlerinin de, mesela "Heckler &
Koch"un Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı almaları, yani ambargo uygulamaları gündemde bulunmakta.
Aslında "Heckler & Koch"un yöneticileri de Başbakanları Merkel gibi ustaca davransalar ve "Türkiye'ye G3 piyade tüfeği satacağız ama bu tüfeklerin tetiği olmayacak" deselerdi, bu silahlar fasıl açılmayan müzakereler gibi olmaz mıydı?

Yerli akılsızlar
Bu noktada Merkel'e ve diğer bazı yabancılara kızarken, yerli akılsızları ihmal etmememiz gerekiyor. Bunların başında gelenlerden biri de Cumhurbaşkanı'nın eski yaveri Ali Yazıcı'dır. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast planlayıp yöneten 47 cuntacıya ilişkin hazırlanan iddianameden öğrendiğimize göre Cumhurbaşkanı'na yönelik suikast girişiminde otel bilgisini Başyaver Ali Yazıcı'nın verdiği kesinlikle ortaya çıktı.

Hain yaver
İddianameye göre suikast timinin harekete geçmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı başyaveri olan Ali Yazıcı saat 24.05'te Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne gelmiş. Yazıcı, gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te nerede tatil yaptığını öğrenmeye çalışmış ve Marmaris Grand Yazıcı Turban Otel'de kaldığı bilgisine ulaşmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA