Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Trump dediği dedik bir başkan çıkıyor

Nasrettin Hoca yolda giderken eski bir tanıdığına rastlamış. Aralarında ayaküstü sohbet etmişler, ayrılırlarken adam Hoca'ya "Ne olur arayı çok açmayalım, bana yemeğe gel.
Tuz ekmek yeriz, hasret gideririz" demiş.
Hoca daveti kabul etmiş ve ertesi hafta bir gün adamın evine yemeğe gitmiş. Ancak mecazi olarak kullanılan "Tuz ekmek yeriz" sözü adamın sofrası için gerçekmiş.
Sofrada sadece ekmek ve tuz varmış.

Dediği dediktir
Ekmeklerini tuza batırıp yerken, aşağıda kapıya vurulmuş. Ev sahibi olan adam pencereden sarkıp aşağıya "Kim o kapıyı çalan" diye bağırmış. Aşağıdan "Allah rızası için bir sadaka" diye yalvaran bir dilencinin sesi gelmiş. Ev sahibi çok sinirlenmiş, "Aşağı gelirsem gebertirim, çek git buradan" diye bağırmış. Ama dilenci "Allah rızası için bir sadaka" diye yalvarmayı sürdürmüş.
Bunun üzerine Hoca pencere kenarına gelip aşağıdaki dilenciyi uyarmış, "Kardeşim bu adamın dediği dediktir, aşağı inerse sahiden seni gebertir. Git buradan" demiş.

Trump iş başında
Yeni ABD Başkanı Donald Trump da, Nasrettin Hoca'yı yemeğe davet edip sadece tuz ve ekmek ikram eden ev sahibi gibi, dediği dedik adamlardan çıktı. Seçim kampanyasında ne dediyse, Başkan olduktan sonra hepsini yapıyor.
Daha ikinci gününde ABD ile Asya ülkeleri arasındaki ticaret antlaşmasını iptal etti.
Seçim kampanyası sırasında "Müslümanların ABD'ye alınmaması gerekir" diye konuşmuştu. Dün gelen haberlere göre Trump, Suriye, Yemen, Irak, İran, Somali, Libya ve Sudan'dan gelen göçmen vizelerini engellemek için çeşitli yönetici kararlarını imzalamayı planlıyormuş.

Kime niyet kime kısmet?
Meksika sınırına duvar yaptıracağını ve bunun parasını Meksika'ya ödeteceğini seçim kampanyasında sürekli olarak söyleyen Trump'ın, son olarak bu konuyu Twitter hesabından tekrarlaması da, dikkat çekici oldu.
Başkan seçildikten sonra NATO'nun artık işi bitmiş bir örgüt olduğunu söyleyen, İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden çıkma kararından ötürü kutlayan, Çin'e karşı Formoza'yı da tanıyacağını açıklayan ve Putin'le diyalog için adımlar atan Başkan Trump, hatırlanacağı gibi "Artık yabancı ülkelerde darbe yaptırmayacağım" da demişti.
Bakalım Trump'ın başkanlığında kimler sadece tuz ekmek yiyecekler?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA