Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kendi ülkelerinde demokratlar ama dışarıda çok zalimler

Bizim demokrasimizde rakipler bazen bir bardak suda fırtına yaratmaya çalışırlar. Aslında hiç önemi olmayan konularda polemikler başlatırlar. Sonra kuma yazılan yazılar gibi bu polemikleri de, tartışılan konuları da kimse hatırlamaz. Çünkü tartışmalara konu olan sorunlar çok önemli şeyler değildir. Buna karşı süper devlet denilen Amerika'da da, Amerikan İttifakı'nın önemli ülkelerinde de gerçekten tartışılması gereken konular pek polemik konusu olmaz. Sade ABD'yi değil dünyayı da olumsuz etkileyen kararlara imza atanlardan hesap sorulmaz.

Irak trajedisi
Komşumuz Irak'ın yaşadığı trajedinin sorumlusu ABD değil midir mesela? ABD İran'la savaşsın diye Saddam'ı, bugün PKK/PYD'yi desteklediği gibi desteklemiştir. Bu destekle şımaran Saddam Kuveyt'e saldırınca da, Irak işgal edilmiş ve Saddam da idam sehpasını boylamıştır. ABD ortağı İngiltere ile Irak'ı işgal ederken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden karar çıkarmaya da gerek görmemiştir.

Hesap soran yok
Sonuç ortadadır. Irak fiilen bölünmüştür. Bu süreçte milyonlarca insan ölmüş ve ABD'nin yanlış yönetimi sonunda DEAŞ üremiştir. Ama kimse işgal kararını alan eski Başkan oğul Bush'tan hesap sormuyor. Irak'ı bölüp istikrarsızlığa boğduktan sonra ABD askerlerini geri çeken Obama'dan da hesap soran yok.

Sarkozy'nin günahı
Aynı durum Kaddafi'ye Elysee Sarayı'nın bahçesinde çadır kurdurtup, sonra da Libya'yı bombalayıp parçalayan Fransa'nın eski Başkanı Sarkozy için de söz konusu. Sarkozy Libya'yı perişan ettiği için değil birtakım şaibeli mali bağlantıları yüzünden siyaset dışına itildi.

İyi ki petrol yok
Bir yerde "İyi ki bizde petrol yok" demek gelmiyor mu içinizden? Çünkü Irak'ın da Libya'nın da felaketlerinin ana nedeni bu ülkelerin petrol zengini olmalarıdır. Demokrasiye sahip ülkelerde petrol çıkınca, o ülkelerde kitlesel refah artıyor, ekonomi canlanıyor. Demokrasi yoksunu ülkelerde ise petrol kazançları despotik yönetimleri fonluyor ve bu gelirlerin çoğu silah alımlarına gidiyor. Ve sonunda petrol sahibi demokratik ülkeler, demokratik olmayan petrol zengini ülkeleri işgal ediyor. Ve bizimkiler de birbirleri ile kavga ederken yanı başımızda sahnelenen trajedileri görmez gibi davranıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA