Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

NATO Zayıflıyor

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Ukrayna-Rusya gerginliği giderek NATO içindeki zayıflıkları ortaya çıkaran bir duruma dönüştü. Örneğin şu anda Rusya bir savaşa girişse, İspanya'nın doğalgaz ihtiyacının %90'ı yok olur.

AVRUPA SAVAŞ İSTEMİYOR
Bizim açımızdan Ukrayna- Rusya gerginliğinin doğrudan ilgilendirdiği konu Karadeniz'deki durumdur. Rusya, anlaşmaları ihlal etmemek için Karadeniz'deki gücünü dikkatli kullanmakta ve arttırmamaktadır. Bütün uzmanlar, Amerika'nın bu gerginliği NATO'yu yeniden canlandırmak için körüklediğini düşünüyor. Zaten Avrupalı NATO ülkelerinin bütün kışkırtmalara rağmen Rusya'yla sıcak bir savaş istemedikleri ortadadır. Yaşanılanlar, Rusya-Çin dayanışmasını tırmandırmış ve dolayısıyla NATO dünyanın yarısına karşı görünen iyice etkisiz bir organizasyon haline dönüşmüştür.

TÜRKİYE, NATO'YA YABANCILAŞTI
Türkiye bu anlaşmazlığa ilişkin tutumunu sürekli açıkladı. Türkiye artık Amerika tarafından sağa sola savrulan bir ülke değil. Ayrıca Yunanistan'ın Amerika'dan aldığı destek ve Irak sınırlarında Amerika'nın PKK'ya verdiği destek Türkiye'yi NATO'ya yabancılaştırdı.

TEHLİKE OLSA ERDOĞAN GİTMEZDİ
Eğer ortada sahici bir savaş ihtimali olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün dört günlük Afrika gezisine çıkmazdı. Rusya Devlet Başkanı Putin ile sürekli temas halinde bulunan Cumhurbaşkanı'nın bu davranışı Ukrayna'da bir savaş olmayacağını adeta kanıtı gibi.

PUTİN SINAVDAN GEÇİYOR
Kısacası Amerika artık soğuk savaşın bittiğinin farkına varmalı ve Amerikan bloku diye Rusya'yı kuşatmaya bırakmalı. Bu açıdan Putin'in sabrı ve devlet adamlığı sürekli sınavdan geçiyor.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA