Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Dehşet anları

Semih Akgün'den şu notu aldım:
"Uzunca bir süredir internet siteniz aracılığı ile gazeteyi takip ediyorum. Bir süre önce ana sayfanızda bir haber başlığı gözüme çarptı. 'Dehşet Anları Kamerada -Bebeği ne yazık ki camdan aşağı atmak zorunda kaldılar.."
Habere tıkladım. Başlığı okuyunca ilk aklıma gelen, açılan sayfada olay hakkında detaylı bilgi alabileceğimdi. Belki de benim de 10 aylık bir kızım olduğu için ailesinin hangi şartlar altında bir binadan çocuklarını atmak zorunda kalabileceklerini ve daha da önemlisi o bebeğin akıbetinin ne olduğunu öğrenmek istedim. Ancak haber linki bir foto galeriye açılıyordu. İlginç fotoğraflar başlığındaki bu galeri açılınca biraz sinirlendim. Çünkü bu tip haberlerin tıklanma sayısını artırma amaçlı yapıldığını düşünüyorum. Yine de inat ettim çünkü gerçekten merak ettim. 22. Fotoğrafa geldim ve manşetteki fotoğrafı buldum. Haberin fotoğrafının altında en ufak bir yazı dahi yoktu. Resimleri hazırlayan arkadaş beni ne hakla gerizekalı yerine koyuyor? O başlığın sonundaki ... noktanın anlamı ne? Sizce ben bir daha bu tip foto galeriye bakar mıyım?"
Foto galerilerin tıklama sayısı artırma amaçlı kullanıldığını anlayan ve bunu onaylamayan başka okurlar da var; evvelce yorumladım. Bu uyarı sinyalini internet servisi ile bir kez daha paylaşmış olayım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA