Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Papandreu muhalefet yapamadı!

Seçimi kaybetti. İktidar partisiyle fark 8 puana çıktı. Seçmeni iyi bir lider olmadığı görüşünde... PASOK, Yorgo Papandreu yerine yeni isim arıyor

Birkaç ay öncesine kadar sadece ülkesinde değil Avrupa siyaset sahnesinde de "başrol" oyuncusuydu. Türk-Yunan ilişkilerine kattığı ivme ve gelinen nokta sayesinde Yunanistan'ın başbakanlık koltuğuna oturacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Tek aday gösterilip kazandığı PASOK'un başkanlığında seçime giren "genç prens", sandıktan zaferle çıkamadı. Sonrasında başarılı bir ana muhalefet lideri performansı sergileyemeyişi de; eski Dışişleri Bakanı, şimdinin PASOK lideri Yorgo Papandreu'yu hızla düşüşe geçirdi. Anketlere göre PASOK, iktidar partisi YDP'nin 8 puan gerisinde. Oysa Papandreu partinin liderliğini aldığında fark sadece 4 puandı. Önümüzdeki pazar günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de Papandreu'nun aynı başarısızlığa uğrayacağı konuşuluyor. Parti yönetimi, genç liderlerinin Bakan olduğu dönemki performansı yeniden yakalayamayacağına inanıyor. Partideki bazı kanatlar liderlerinin yeri geldiğinde vurdumduymaz ve acımasız olması gerektiği görüşünde. Ancak Papandreu kibar biri. "Kavga etmeyi" sevmiyor. Fazlasıyla Amerikanvari ve Avrupai bulunuyor. Seçmeni artık lider özelliklerine sahip olmadığını düşünüyor. Anketlerdeki "Sizce en iyi Başbakan Karamanlis mi Papandreu mu olur?" sorusuna ezici bir çoğunluk "Karamanlis" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA