Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Dileriz affederler

Doping kontrolünden kaçan iki Yunan atlet Kenderis ve Thanou'ya 72 saat ek süre verildi. İki atlete af çıkarsa Süreyya'nın da ceza almaması gündeme gelecek

Atina Olimpiyatlar'ı dün görkemli törenlerle açılırken; Yunanlılar'ın altın çocuğu olarak tanımlanan Olimpiyat şampiyonu Kostas Kenderis'in son 24 saatte yaşadıkları ülkede büyük bir hayalkırıklığı yarattı. Sydney 2000'de 200 metrede altın madalya kazanan Kenderis ile bayanlar 100 metrede gümüş madalyanın sahibi Katerina Thanou, Doping Kontrol Komitesi'nden kaçarken skandala neden oldular.

72 saat süre verildi
İki atlet, önceki gün sabah Olimpiyat köyünden ayrıldı. Doping kontrolü için gelen yetkililer kapıda "Eşyalarımızı almaya eve gidiyoruz, bize iki saat verin" notunu buldu. Geceye kadar dönmeyen iki atlet, motorsikletle kaza yaptılar ve hastaneye kaldırıldılar. İki sporcunun savunmalarını vermek için istedikleri 72 saatlik süre kabul edildi. İki atletin yaşadıkları son günlerde kamuoyunu meşgul eden Süreyya Ayhan olayını çağrıştırdı. İki sporcuya çıkacak olası bir affın Süreyya için de uygulanması gerektiği ifade ediliyor. Kenderis ile Thanou'nun doping kontrolünden geçmekten kaçınması Yunan kamuoyunda da şüpheler yarattı. Motorsiklet kazasının da bir senaryo olabileceğinden kuşku duyuluyor. Polisin kaza yeriyle ilgili araştırmasında bir delile ve tanığa rastlanmadı.

Serum temizler mi?
Tüm bu "rastlantılar", Yunanistan'a iki altın madalya kazandıracak kapasitedeki iki atletin doping açısından "temiz olmadıkları" kuşkularını yoğunlaştırıyor. Kenderis ile Thanou'nun hastane yataklarında serumlara bağlanması ise yapılacak olası bir doping testini de geçersiz kılacak. Skandal boyutlarına ulaşan bu gelişmeler gün boyunca Yunan ve yabancı TV kanallarından canlı yayınlarla izlenildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA