Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Gümüş gözyaşları

Kariyerinde 6 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Şeref Eroğlu, geçen yıl 3-0 yendiği Mansurov karşısında altın madalyayı kaçırdı. Grekoromende minderde yalnızca Mehmet Özal kaldı

Atina'da Şeref Eroğlu gümüşte kaldı. Grekoromende 66 kiloda dörtlü grupta üçte üç yaparken önce Dünya Şampiyonu Gürcü'yü, sonra da Avrupa Şampiyonu Ukraynalı'yı eze eze yenerek yarı finalist olan Eroğlu, final için Kazak Mkhitar Manukyan ile karşılaştı. Karşılaşmaya hızlı başlayarak 2-0 öne geçen Eroğlu, ilk devrenin son yarım dakikasında rakibine üç puan verdi ve 3-2 geriye düştü. İkinci devrede tüm çabalarına karşın bir türlü puan alamayan dünya şampiyonu güreşçimiz maçın bitmesine 48 saniye kala rakibini tuş yaparak sahadan galip ayrıldı.

Okyanusu geçti...
Eroğlu'nun finaldeki rakibi Azeri Ferit Mansurov'du. Şeref'in son Avrupa şampiyonası'nda ilk turda 3-0 yendiği Mansurov, güreşçimiz karşısında 24 saniyede salto bağlayıp supleks ile 3 puan kaptıktan sonra tamamen savunmaya geçti. Şeref, ilk devre biterken rakibine verdirdiği ihtar sonrası yerde oyun ararken rakibine 1 puan daha verip 4-0 geri düştü. Bitime 2 dakika kala aldığı 3 puanla umutlanan dünya şampiyonu güreşçimiz, tüm çabalarına rağmen başka puan alamayarak maçı 4-3 kaybetti. Kariyerinde çok sayıda Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan Eroğlu, ilk olimpiyat madalyası için geldiği Atina'da çok yaklaştığı altını kaçırınca gözyaşlarını tutamadı. Finale kadarki performansıyla altını fazlasıyla hak eden Eroğlu, gümüş ile teselli buldu.

Tedavisine ara mı verdi?
Kanındaki hemoglobin seviyesi düşük olduğu için yoğun bir tedavi programı uygulayan Eroğlu'nun "Ya doping çıkarsa?" endişesiyle bu tedaviye ara verdiği ve bu yüzden son maçlarında büyük yorgunluk yaşadığı iddia edildi. Şeref final sonrası "En anlamlı madalya olan olimpiyat altınını çok istedim. Olmadı. Yapabileceğimin en iyisini yaptım. Salondaki ve TV'leri başındaki milyonlarca Türk'e İstiklal Marşı'nı dinletemediğim için üzgünüm. Onlara bir söz veriyorum: Altın için savaşa devam edeceğim" dedi. Dün mücadeleye başlayan iki güreşçimizden 60 kiloda Şeref Tüfenk, Yunanlı Gkikas'ı 5-0, Asya Şampiyonu İranlı Ashkani'yi 3-1 yendi. Tüfenk, son dünya ikincisi Kübalı Roberto Monzon'a 5-0 yenilerek elendi.

Özal çeyrek finalde
Üçlü grupta bulunan 96 kiloda Mehmet Özal ise ilk karşılaşmasında Özbek Alekay Cheglakov'u 3-0 sayıyla yendi. Özal, Letonyalı Igor Korstins'i de 4-0 yenerek grup birincisi oldu ve çeyrek finale adını yazdırdı. Özal çeyrek finalde bu sabah Kübalı Ernesto Pena ile mücadele edecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA