Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Transfer 5 önce bitmişti

Fenerbahçe yönetimi, geçen sezonun başından beri peşinde olduğu Alex'in transferini aslında geçtiğimiz yılbaşında bitirmişti. Yani tam 5 ay önce Alex Souza Fenerbahçeli olmuştu. Ama sarı-lacivertli kulüp, prosedürleri tam olarak bitirmeden bu transferi açıklamamayı tercih etti. Yıldız oyuncunun çok zengin olan, at çiftlikleriyle ünlü kayınpederi, Alex, Parma'dan ayrılırken bir Uruguay kulübü üzerinden bonservisini almış ve damadının Cruzeiro'da oynamasını sağlamıştı. Sonra yarım sezon Palmeiras'a geçen Brezilyalı yıldız ardından 2.5 yıl daha Cruzeiro'da kiralık olarak forma giydi. Sonra Fenerbahçe devreye girdi ve sezon başından itibaren markaj başladı.

Sözünde durdu
Sonunda Aziz Yıldırım ve Alex'in kayınpederi yılbaşında bir araya gelip Alex'in transferi için ön protokol imzaladılar. Ve verdiği hiçbir sözlerden dönmemesiyle tanınan yıldız oyuncunun kayınpederi yaptığı ön anlaşmanın arkasında durdu. Alex Souza için Fenerbahçe'nin ardından Valencia, Barcelona ve en son Hertha Berlin ile Arsenal'in de devreye girmesine karşın sarı-lacivertli takım son dakika golü yemeden transfere noktayı koydu.

11 milyon euro
Alex'in F.Bahçe'ye toplam maliyeti 11 milyon euro olacak. Sarı-lacivertli takım, şu anda sambacının kayın pederinde olan bonservis için 6.5 milyon euro ödeyecek. Alex de Fenerbahçe'den yıllık 1.5 milyon euro alacak. Sarılacivertli yöneticilerin ortak görüşü, Brezilyalı yıldızın, bu masrafı hakedecek kadar kaliteli olduğu ve satılması halinde çok fazla kar edileceği yönünde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA