Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kaptan her yerde

İki sezondur verilen her görevi yapan sarı-lacivertli takımın kaptanı, ayrıca üst düzeydeki profesyonellik anlayışıyla da F.Bahçe'nin başarısının ardındaki sessiz kahramanlardan biri oldu

Son şampiyon Fenerbahçe, ligde 6. hafta geride kalırken averajla liderliği ele geçirdi. Bu dönemde sarı-lacivertli camianın gündemini, Van Hooijdonk'un golleri, Alex'in asistleri oluşturdu. Ancak hemen hemen tüm eleştirmenlerin üzerinde birleştiği çok başarılı bir isim daha vardı. İki sezondur üstlendiği 'joker' görevinin yanı sıra, üst düzey profesyonellik anlayışıyla da dikkat çeken F.Bahçe Kaptanı Ümit Özat, istikrarlı yükselişin bayraktarı olarak anılıyor.

Her yerde kaptan var
Fenerbahçe'ye geldiğinde tandemin bir parçasıydı. Teknik direktör Daum onun üstüne Hırvat Tomas'ı getirdi. Ümit Özat da sakatlanan Selçuk'un yerine ön liberoya geçti. Performansı beklenenin üstünde olup, Gaziantep'e de üç gol birden atınca bir anda değişmez oyuncuların arasına girdi. Alman teknik adam, Ümit Özat'ı daha sonra sol bekte oynattı. Herkesin "Harakiri yapıyor" dediği anda Ümit iki asist birden yaparak, hocasının güvenini boşa çıkarmadı.

Nöbetçi eczane!
Ümit'in bundan sonraki yolculuğu sağ beke oldu. Sahanın her yerini dolaşıyor, hatta konu açılınca, "Kalecilere alternatifim" diye konuşuyordu. Sonuçta ideal futbolcu tanımı yapılacaksa, Ümit Özat'ın tarifi kaçınılmaz oldu. Profesyonelce çalışıp-yaşayan, kaptan olarak oyunu yöneten, karakteri ile gençlere örnek olan bir futbolcu tipi var ortada. Ve o, bu özellikleriyle F.Bahçe camiasında kendisine yeni bir lakap buldu: Nöbetçi eczane...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA