Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kartal kondu Fener söndü

Kadıköy'de öyle bir zafer kazandı ki Beşiktaş, 36 yıl önce insanlığın aya inişini duyuran bu sloganı hak etti. Kartal, 7 gollü unutulmaz derbide son golü kalecisi atılmışken 10 kişiyle buldu

İlk yarı bittiğinde sezonun en iyi maçını seyrettiğimize dair hemfikirdik. Fenerbahçe, iki kanadı da etkili kullanıp Beşiktaş'ı yaprak gibi sallıyordu. Anelka ve Tuncay adeta şov yapıyordu. Öyle ki Rıza Çalımbay 10. dakikada Ali Güneş'in Fransız yıldız karşısındaki çaresizliğini görerek defans düzenini dörtlüye çevirdi. Yine de Fenerbahçe'nin hırsı ve temposu eksilmiyordu. Cordoba'nın burnunun dibinden auta giden pozisyonların peşinden 27'de Tümer, Beşiktaş adına gol yarattı: 1-0... Bu Beşiktaş'ın Fenerbahçe kalesini tutturduğu ilk ataktı. 33'te müthiş bir gol daha seyrettik. Alex'in kullandığı faul atışında Selçuk'un indirdiği topu Luciano göğsüyle düzeltip röveşata ile filelere gönderdi. 35'te Tuncay'ın baskısında Alex önünde bulduğu topu boş kale yerine Mustafa Doğan'a nişanladı. Uzatma dakikalarında Beşiktaş ikinci atağında ikinci gole ulaştı. Carew, kafasını sıyıran topla Fenerbahçe defansını avladı: 2-1... İkinci yarı goller dışında kartlarla da heyecan doluydu. Fenerbahçe 69'da Alex'le beraberliği yakalarken, 76'da İbrahim Akın'ın 25 metreden füzesiyle Beşiktaş bir kez daha üstünlüğü yakaladı. Maçın kaderi 78'de gelen penaltıyla değişti. Cordoba'nın Tuncay'ın ayağındaki topa yatışını Demirlek, penaltı olarak yorumladı. Cordoba'nın yardımcıya itirazları ikinci sarıyı getirdi. Beşiktaş da Pancu'yu kaleye geçirdi. 84'te Alex penaltıdan skoru üçüncü kez eşitledi. F.Bahçe, Van Hooijdonk'u da alarak kalecisiz rakibinin üstüne gitmeye başladı. Pancu da kalesinde devleşti. 8 dakikalık uzatmaların ikincisinde çok adamla hücuma gelen Beşiktaş, Koray'ın nefis şutuyla bir mucizeye imza attı ve Fenerbahçe'yi bu sezon sahasında yenen ilk takım oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA