Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Ertuğrul Sağlam'ın bilmesi gereken

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarı finali kaybettiği rövanş sonrasında hem ilk maçın hakemi Hüseyin Göçek'i, hem de Cüneyt Çakır'ı Allah'a havale etti.
İlk maçta yanlış ofsayt kararı ile bir gollerinin sayılmadığını söyledi. Haklı ama, kararı Göçek değil, yardımcısı verdi. Ne yapsaydı Göçek, bayrağa uymasa mıydı?
Son karşılaşmada penaltıdan bahsediyor. Hareket iki türlü penaltı değil. Birincisinde FIFA talimatı hakemlere "Hava topu mücadelelerinde, kafadan seken topa 'elle müdahale' kararı vermeyin" diyor. Havadaki oyuncuların ellerini açmak durumunda olduğu, dengesiz yakalanacaklarını düşünüyorlar. Kasıt aranmasından yanalar.
Yine de ilk anda "elle oynama" düşünülebilir. Penaltı kararına da kimse ses çıkartamaz. Fakat bizler yavaş çekimde gördük. Deniz'in elini topla buluşturan neden, rakip oyuncu Turgay'ın o kolu alttan yukarıya itmesi. Müdahale iki oyuncunun da kontrolü dışında, aksiyonun içinde gerçekleşiyor.

TURU HAKEM ENGELLEMEDİ

Ertuğrul hoca; Çakır'ı, Turgay'a (topu elle düzelttikten sonra), Tandoğan'a, (Rakibini arkadan çekip faul yaptıktan sonra), ya da Iglesias'a (Bilica'ya arkadan ve yandan yaklaşıp, baldırına tekme attıktan sonra) vermediği ikinci sarılar için de konuşabilirdi.
Bursaspor'un turu hak ettiğine herkes inanıyor. Ama turu engelleyen hakem kararları değildir. Hakemler kart yorumlarını farklı yapsalar, bambaşka şeyler de konuşuyor olabilirdik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA