Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Anlatılmaz, yaşanır!

Yeni şampiyonumuz, yeni tecrübeleri tadıyor. Çoğu zaman örneklemek için kullanır, 'anlatılmaz; yaşanır' denir. İşte onların da tattıkları bu.
Bambaşka bir kulvarda, değişik rakiplere karşı, tartıda ne kadar çektiklerini anlamaya çalışıyorlar. Rangers, Süper Lig'de sadece 'iddialı takımlar' arasında yer alabilecek kalitede. Ama temposu, hızı, Bursasporlu oyunculara göre daha dikine oynayarak galibiyeti kaptı. Gerisini anlatmak için yukarda dediğimiz gibi "yaşamak" gerekir.
Ertuğrul Hoca, bu zaafın farkında olarak Batalla ile çıktı sahaya. Takımına önemli bir mesaj veriyordu, "öne oynayacağız"... Sahasındaki Valencia maçına göre daha cesur ve atak oynamasının sırrı da buradaydı. Ergic sakatlandığında, İnsua hamlesi ile risk düzeyini de yükseltti. Oyun üstünlüğünü ele geçirmesine rağmen maçın kontrolünü ya da rakip kaleyi tedirgin edecek atakların sahibi olamaması, Ertuğrul Sağlam'ın cevap araması gereken sorundur. Elbette oyuncu kalitesi ile doğrudan ilgili bir durum bu. Ama teknik adamların görevleri de bu çaresizlikler içinde "biçare" olarak çıkmamak. Demek ki ekstra hücum "setlerine" ihtiyaçları var.

SERCAN ÇOK İYİ AMA...
İskoç ekibinin sahasında oynaması dışında bir özelliği daha vardı. Çabuk olması ve kaleye giden kısa yolu araması. Topu ayaklarına her aldıklarında, atağa kalkan oyuncuları vardı. Rakibi karar vermeye zorluyorlardı. Sercan ayağına aldığı topla sahayı nakış gibi örüyor. Ama İskoç oyuncu kaleyi gördüğünde vuruyor. O; daha iyi açıyı bulmak için bir o yana, bir bu yana dönüyor. İkinci yarının başındaki pozisyonda topu ezdi. Penaltı itirazları bence yerindeydi. Ne hakem ne de aut çizgisinin yanındaki, olayı "bel kırılması" olarak yorumladı.
Bursa gol bile kaçırmadığı bir maçı, en azından berabere bitirme şansından oldu. Yine de, genç şampiyonumuz gelişiyor. Daha güvenli ve karakterli oynamasını öğrendi. Bundan sonraki maçlarında ayakları ve kararları titremeden oynayacaklardır. İşleri zor ama bir yerden başlamaları gerekiyordu. Dün, 'Yenilgiyi hak etmedik' diyebilirler. Şampiyonlar Ligi adama bunu söyletir, tabelaya baktırır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA