Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İki transfer biraz da agresiflik lazım

Fenerbahçe ilk devreyi lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde bitirdi. İkinci yarıda bu farkın kapanması için Fenerbahçe devre arasında neler yapmalı?
Her şeyin sanki transfere endekslendiğini görüyorum. Bu büyük yanlış. Fenerbahçe kadrosu, Türkiye Ligi'nin en iyisi. Sadece ruh olarak en kötüsü. Devre arasında futbolcu transferinden önemli olan şey sinerji yaratılmasıdır. Kadro, birbirine ve teknik direktöre kenetlenmeli. Bu birçok defoyu örter. Zaten ikinci devrenin ikinci haftasındaki Trabzonspor maçı final olur. Sadece takım değil, Fenerbahçe taraftarı da bu maça özel olarak hazırlanıyor. O gün, Saracoğlu'nda Galatasaray maçlarının atmosferi yaşanırsa hiç şaşırmam. Bu ortamı iyi değerlendirirlerse kalan haftalarda puan farkını kapatmaları hiç zor olmaz.
Futbolcu transferine ihtiyaç olmadığını mı düşünüyorsunuz?
Net bir şekilde sol beke ve iki yönlü bir orta saha oyuncusuna ihtiyaç var. Fenerbahçe orta sahaları ligin en az gol atanları. Rakip ceza alanına yaklaşmaya bile çekiniyorlar. Kazanmak isteyen bir takımın orta sahası böyle olmaz. İkinci konu, takımın ilk yarının en az faul yapan ekibi olması. Yani hiç agresif değiller. Top rakipteyken kabullenip sert mücadeleye girmiyorlar. Sanki şeffaf bir orta saha var. Fenerbahçe'nin her rakibi bu bölgeyi çok rahat geçiyor. Bu kadar çok gol yenilmesinin nedeni de defans hatalarının yanında bu kötü özelliktir.
İlk yarı boyunca takımın 60- 70'ten sonra yaşadığı fiziki düşüş de çok öne çıkarıldı. Başkan Aziz Yıldırım'ın yerli oyuncuları Samandıra'ya erkenden çağırması ve dün itibarıyla çalışmaların başlamış olması bu soruna çözüm olabilecek mi?
Ben Aykut Kocaman ile aynı fikirdeyim. Kondisyon sorunu yok. Problemi olan takım hiç olmazsa bir yarım saat oynar. Sonra yorulur oyundan düşer. Fenerbahçe, zaten maçın hiçbir bölümünde tempo yapamıyor ki... Takımdaki problem kafalardadır. Cesur değiller, sorumluluk almıyorlar, riske girmiyorlar ve toptan kaçıyorlar. Her şeyi Alex'ten bekliyorlar. Bu, bu senenin de sorunu değil. Dört yıldır böyle. Başkana veya teknik adama düşen öncelikle futbolcuların oyun karakterini değiştirmek.
Bu noktada akla gelen soru şu: Alex, Fenerbahçe'nin kurtarıcısı mı, sorunların merkezi mi?
İki yoruma da katılırım. Bir gün Alex'in gideceği gerçeği var. Takım ve oyun planı artık bunun üzerine kurulmalı. Alex ile olan bölüm geçiş dönemini kapsamalı. Çünkü o bir fenomen, bir kahraman. Ama Fenerbahçe tempolu oynayacaksa, oyun planını Alex'ten ayırmayı başarmalı. Bu tembel ve korkak yapıyla Alex'ten başka da çare kalmıyor.
Yıldırım ile Aykut Kocaman arasında bir sıkıntı, hatta sorun var mı?
Son demeçler aralarının çok da iyi olmadığını gösteriyor. Moda tabirle "seviyeli" bir ilişkileri var. Aziz Başkan, Aykut Kocaman sorulduğunda "Kontratı var" diyor. Aykut Hoca ise "Başaramadığımı anladığımda giderim" yorumunu yapıyor. Yani iki tarafın bir güven problemi yaşadığını düşünüyorum. Bence burada haklı-haksız yok. Belli konularda ısrarlar söz konusu. İkisi de bir şeyler istiyor, ikisi de karşısındakinin istediklerini yapmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA