Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yönetim basiretini göstermek zorunda

Soruşturmanın başladığı andan itibaren Fenerbahçe'de düzenin ve planların olmadığını daha net gördü herkes. Tutuklamalar geldikten sonra da hedefsizlik ve vizyon üretememe sıkıntısı ile baş aşağı gidiş durdurulamadığı gibi, yavaşlamadı bile.
Emenike'nin satılması kararı bile mevcut yönetimin, aslında yönetememe sendromunu ortaya koydu. Karar alamıyorlar, politika geliştiremiyorlar, yeniden ayakta durmayı beceremedikleri gibi, ellerinden kaçanların da arkasından bakıyorlar.
Yine Emenike'ye dönersek, satış kararının arkasında kulübün yaşadığı maddi kriz var. Bir anda bıçak gibi kesilen gelirler, ne olacağının belli olmaması, yargı sürecindeki soru işaretleri en ufak ödemelerde bile sıkıntılar yarattı. Normalde böyle süreçlerin, yöneticilerin sağladığı köprü finansmanlarla geçirilmesi beklenir. Görülüyor ki, şu anda öyle bir durum da yok.
Futbolcuların tüm kamp dönemi, futbolu değil de kaderlerini tartışması, bir an önce bir irade konulmadığı takdirde gelişmelerin sadece bir oyuncu kaybıyla sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Özellikle yabancı oyuncuların "para kazanmak için" bu ülkeye ve takımlara geldiğini göz önüne alırsak, yaşanan maddi kriz çözülmeyi kolaylaştıracaktır. Hemen tüm oyuncular menajerleri ile görüşüp, yeni takımlarını bulmak için arayışlara geçmiştir bile. Eğer oyuncu gitmek isterse de, kulübün yapabileceği çok şey kalmaz. Sözleşmesine madde de koydurmuşsa, geciken ödemeler nedeniyle bonservis bedeli bile ödemeden kaçabilir.
Siz istediğiniz kadar sözleşmesi sürüyor diye bakın, oyuncu parasını alamayacağını anlarsa, en yakın çıkışı kullanacaktır.

MUHATABA İHTİYAÇ VAR
Bu tavır herhangi bir küme düşürülme hissine karşı küçülme planı da olabilir. Fakat böyle bir durumda bile kozların ve iplerin ellerinde olduğunu gösterecek maddi gücü ortaya koymaları yine şart.
Sportif Direktör Aykut Kocaman'ın acilen bir muhataba ihtiyacı var. "Merak etme, biz buradayız. Tüm ödemeleri hallediyoruz" diyecek bir basireti görmeli. Taraftarı hamaset ile yönetmeye çalışanların, bir an önce kulüp dinamiklerini harekete geçirmeye zorlamaları gerekiyor.
Yoksa yabancılar ile başlayan erozyon, yerlilere de sıçrar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA