Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkana sarıldılar!

F.bahçe Kongresi'nin genel anlamı, Aziz Yıldırım'a vefa gösterisi şeklindeydi. Hazırlanan barkovizyon gösterisi ile 1998'den bu yana yapılan tesisler ve şampiyonluklar anıldı. Salondaki hazirun alkışlamaya hazırdı ve duygusal ortam içinde, Metris'e selamlar gönderilip, var olan adayın da çekilmesiyle, Aziz Yıldırım'ın etrafında kenetlendiği gösterildi.
Fenerbahçe Kongresi, aynı taraftarı gibi kenetlenerek, mevcut süreç içinde kırılmayacağını, kol vermeyeceğini, sadece sakal kestirip; gür çıkması için beklemeye geçeceğini ilan etti. Konuşmalar genelde dava çerçevesinde oluştu. Halbuki oylama maddeleri içinde ibra da vardı ve kulübün pek parlak olmayan mali tablosu konusunda ufak-tefek serzenişler dışında konuşan-eleştiri yapan olmadı.
Bu duygusallığı iyi analiz eden Yönetim Kurulu'nun 200 milyon liralık halka arzı da aradan çıkarmasıyla birlikte, gelecek Fenerbahçe Yönetimleri'nin atacak barutu da kalmadı.
Büyük başarıların, çağ atlatan görüntünün arkasında 14 yılda harcanan 2 milyar dolar vardı. Borç 200 milyon gözüküyor, 100 milyonluk tahvil satışı ise "Fenerbahçeliler parasını geri istemez" diyerek bilanço rakamları arasına sokulmuyordu. Futbol takımı harcamaları Spor AŞ. Bünyesinde olduğu için bilançoda yoktu. Şimdi kulübün elinde kalan hisse senetlerinin yüzde 15'i daha satılacak. Söylenene göre 200 milyonluk borç bununla ödenecek.
Ancak amaç ve dertler farklı olunca, tutuklu bir başkan aday olunca, Fenerbahçeliler kızılcık şerbeti içerek, sustular. Aziz Yıldırım listesinde çok büyük değişikler yapmayacak. "Artık yeter" diyen yol arkadaşlarından ayrılanlar var. Yerine gelenler arasında Ender Alkaya ışık gibi parlıyor. Müthiş bir beyin ve organizatördür.

EKİM-KASIMDA KOÇ BAŞKAN
Ali Koç muhtemelen ikinci başkan olacak. Aziz Başkan tahliye olduğu anda da potansiyel başkan adayı haline gelir. Çünkü serbest kaldıktan sonra devam edeceğini kimse düşünmüyor. Ve yine muhtemelen ekim - kasım gibi Fenerbahçe'yi yeni bir kongre bekliyor. Yeni Fenerbahçe'nin, yeni bir başkanı ve yönetimi olacak... Süreç devam ettiği sürece Aziz Yıldırım etrafında eller kenetlenecek ve beklenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA