Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Biz babalar da çocuktuk…

Dün, kutlama mesajları, kutlama telefonları ve 'baba'ya dönük güzel temennilerle güne başladım.
Sevgili avukatım Meltem Banko'nun kutlama mesajına iliştirdiği bir cümle günün en büyük hediyesi oldu. 'Baba'lık duygusunu yaşadığım Emre, bugün 23 yaşında ve önümüzdeki hafta İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oluyor.
Meltem Hanım
sağ olsun yılın 'en pozitif baba ödülü'nü bana layık gördü.
Yılda bir kez de olsa şımartılıyoruz… Emre ile baba oldum. Eren ile babalığı yaşadım, yaşıyorum. O kadar güzel duygular yaşatıyorlar ki her ikisine de duacıyım… Hep biz baba tarafından bakıyoruz ya düne… Peki dünü dün gibi yaşayamayan binlerce babasızları hatırlamayacak mıyız. Hatta babası olduğunu bilmeyen minikleri?...
Soma'da babasını kaybeden yavruları… Kan ve barut kokularının kol gezdiği coğrafyalardaki babasızları… Hiç babasını görmemiş, tanımamışları… Duygularım o kadar karmakarışık ki. Kendime dair kutlanmışlıkları çok da yaşanmış kabul edemiyorum.
Hafızam hep sorguluyor… Nedenlerini niçinlerini bilmeme rağmen kabul edemiyorum.
Entelektüelliğin tetiğe hükmünü vahşilik görüyorum. Kaygıların kavgalara dönüştüğü bir insanlık değil, sevgilerin barışa dönüştüğü bir insanlığı istiyorum.
İstiyorum; çünkü binlerce çocuk dün bir el bulup öpemedi. Bir kucak bulup sarılamadı… On binlerce, milyonlarca çocuk babasını hiç tanımadı… İnsanlık hep böyle mi sürüp gidecek? Hep bu coğrafyalarda kan ve barut kokusu mu olacak? Hiçbir ayrım yapmaksızın kucaklaştığımız, birbirimizi sevdiğimiz günler olsun istiyorum.
İstiyorum; çünkü biz bunu hak ediyoruz.
Çirkinliklerin, nefretin tohumu yerine sevginin güzelliklerin tohumu ekilsin bu topraklara… Yeryüzü cennetten bir bahçeye dönüşsün. Acıların dindiği, kavgaların bittiği bir dünya olsun…
Koca bir çınardı benim babam… Göçüp giderken bile o çınarın altında topladı bizi…
Aslında babamın kopyasıyım…
Babayım ama hala içimde bir çocuk yok değil. Zaman zaman bu çocuğu yaşadığımda babamı daha çok özlüyorum.
Hatıralar bir dizi saf tutuyor. Sonra mı? Duygu patlaması yaşayıp bir nefes alıyorum… Ebediyete intikal eden tüm babalara rahmet, baba ve baba adaylarının da gününü kutluyorum… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA