Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Medyada yas ilanı...

Bir garip ülkeyiz vesselam... Bu kadar vatan hainine, şerefsize ve düşman çemberine rağmen ülke ayakta kalabiliyorsa durup düşünmeli.
Dua her şeyin çözümü... Mazlumun, vatan sevdalılarının duası var ülke üzerinde.
Bir de bu duaya karşı terör ve vatan satıcılar...
Sıkıştı mı sıvışanlar...
Gazetecilik kimliği adı altında terör seviciler... İkiyüzlü meslek örgütlerimiz...
Bunları yazmaya kalksak kitap olur. Nefret tohumlarıyla ülkenin birlik ve bütünlüğüne kastedenler...
Terör örgütü PKK'nın Suriye sorumlusu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin öldürüldü.
Bunu kim söylüyor? Ülkenin en güvenilir haber ajansı... Yani Anadolu Ajansı... Ajans haberciliği bir atlet kadar hızlı olmayı gerektirir.
Her haber tüm kaynaklarından doğrulatılır.
Kısacası kaynağına güvenmediğiniz haber servis edilmez ama askıda bekletilir. Ta ki haber 'çek' edildikten sonra servise konuluncaya kadar.
Tıpkı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü haberindeki gibi... Yerel, askeri ve istihbarat kaynakları başta olmak üzere tüm unsurlardan çek edilmemiş olması imkânsız... Hiçbir ajans bunu göze alamaz, almaz... Güvenilirliğine gölge düşürecek habere imza atmaz.
Bunu bizim meslektaşlar çok iyi bilir ama bilmezi oynar... Bundan sonraki aşama gazete, televizyon, radyo ve diğer mecraların habere bakış acısına kalır. İşte tam bu noktada haber yorumla birlikte yoğrulmaya başlar.
Habere bakış yayın kuruluşlarına göre yön değiştirir... Önceki gün PKK'nın kırmızı bültenle aranan elebaşlarından Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair haberin servis edildiğinde üzüntülerini bildiren gazeteler yine yanıltmadı.
Vee daha ötesi PKK'nın ağzı ile öldürülmediğini bile sayfalarına taşıdılar. Yazı işlerinde yas ilan edenler ise gazete sayfalarına bu haberi taşıma zahmetinde bile bulunmadı. Teröre ve teröriste destek vermeye devam eden siz gazeteci kimliği taşıyanların içimizde yeri yok... Ülkesine ihanet eden, birlik ve beraberliğimize kastedenlere lanet olsun.
Bir cümle de şu bizim bir halta yaramayan meslek örgütlerine... Düne kadar kapısında nöbet tuttuğunuz gazeteci dostlarınız ülkeyi birer birer terk ediyor... Nöbetçi meslek örgütlerinde derin bir sessizlik hâkim.
Hadi bir kınama yayınlayın... Nöbetçi kınamacılar... Her kalemi eline aldığında ülkenin değerlerine saldıranlar nerdesiniz?
Beyler sizin zihniyetiniz öleli çok olmuştu ama Bahoz Erdal önceki gün öldü...
Toprağınız bol olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA