Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

'Ne Bilgesin Sen Zeytin Ağacı!'

Birkaç gün önce 'kargo' ile ulaştırılan bir kitap, benim için mutluluk kaynağı oldu. Çocukluğumdan beri, binlerce yıllık ömürleriyle, insanlığın tüm serüvenlerine, insandan çok daha uzun yaşayarak tanıklık yapan 'zeytin ağaçları'nın, kutsal olduğunu düşünüp, hep öyle hissetmişimdir.
Bu nedenle, ne zaman zeytin ağaçlarının arasına girsem, hep bir huzur duygusuyla kucaklaşırım. Örneğin, 'ay'ın çok parlak olduğu tüm gecelerde, ağaçları sanki yıkayan 'ay'ın ışıkları sayesinde, ağaçlardan yansıyan o muhteşem görüntü, dünyanın en güzel ve en canlı tablosu gibi gelmiştir hep bana. Bunun farkındalığını taşımayan insanı ise hep şanssız görmüşümdür. Çalışma masamda bile, yüzünü güneşe dönmüş, minnacık bir saksıda inat ve sevgi ile yaşayan, minyatür bir zeytin ağacı vardır. İşte sözünü ettiğim kitap, o nedenle çok mutlu etti beni.

PRESTİJ PROJESİ KİTAP

Kitabın adı; "Ne Bilgesin Sen Zeytin Ağacı!"
Kitabın yazarı ve o güzelim zeytin ağacı fotoğraflarını çeken ise değerli bir dostumuz.
Eski kültür bakanlarından, Dr. Suat Çağlayan. Kitabı gönderen ise İzmirli sanayici, işadamı, sevgili ağabeyimiz, değerli Öner Akgerman.
Kitap, Öner Akgerman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürdüğü AKG Grup yayınları arasından çıkmış. İçeriği zaten kelimenin tek anlamıyla nefis, fotoğraflar harika.
Uzun yıllardır tanıdığım Öner Akgerman, özellikle kültür-sanata ve eğitime verdiği değer ile öne çıkan işadamlarından. Milyonlarca dolarlık yatırıma sahip bu ve benzeri grupların, bir prestji projesi olarak böylesi işlere bütçe ve zaman ayırmasını, çok değerli buluyor, önemsiyorum. Türkiye'de ve İzmir'deki başka gruplara da örnek olmasını diliyorum.
Öner Akgerman, kitabın önsözüne şu anlamlı sözcükleri not olarak düşmüş:
"Bakmakla yetinmeyip görmek ve görmekten öte yorumlayıp manalar vermek yaşantının senfonisi olur. Hayatın tüm parçacıklarını özümseyerek değerlendirmek gerçekte hayatı dolu ve doğru yaşamanın bir yoludur. Bu kitaptaki değerlendirmeler zeytin ağacının kendine özgü tarihsel konumunun bir senaryosunu oluşturuyor. AKG Grubu olarak iş hayatı uğraşlarımızda olduğu gibi sosyal yaşantılarımızda da düşünceye, sanata, eğitime ve güzelliklere önem vermeyi daima göz önünde tuttuk. Böylelikle, bu nadir eseri Doktor Suat Çağlayan'ın değerli katkılarıyla yaptık.
Faruk Nafiz Çamlıbel'in şu sözlerini çok önemli buluyorum:
YOK ŞU GÖZÜN LÜZUMU BENİM GİBİ SANA DA;
BEN BAKMADAN GÖRÜRÜM, SEN GÖRMEDEN BAKARSIN!"

ALKIŞLANACAK KALİTE
İki dilde, Türkçe ve İngilizce yayınlanan kitap, gerçekten alkışlanacak kalitede.
Dilerim meraklılar için, bu kitabı edinmenin bir yolu vardır.
Ayrıca ne diyeyim... Kitabın girişinde; "Bilge ağaçtır zeytin ağacı... Yanından geçip gitmeyin; durun, bakın, görün... Dahası göz göze gelin onunla... Bir çift güzel söz söyleyin... Ve dinleyin! O zaman, bir ağaçtan çok öte bir canlı olduğunu anlayacaksınız zeytin ağacının..." diye yazan doktor Suat Çağlayan'ı da, canı gönülden kutluyorum...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA