Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Anlamlı ödül

Çözüm odaklı barış sürecine, Türkiye'nin farklı noktalarından destek giderek artıyor.
Örneğin geçtiğimiz hafta, bizim mesleğimizde önemli bir kurum olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 41. Başkanlar Konseyi toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.
Başkanlar Konseyi toplantısı geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenmiş, farklı şehirlerden gelen 65'i meslek örgütü başkanı ya da temsilcisi olmak üzere, 175 katılımcı iştirak etmişti.
Her ne kadar değerli meslektaşlarımızın haberleri gazete sayfalarında yoğun bir yer bulmasa da, bünyesinde barındırdığı 77 meslek örgütü ve 20 binden fazla meslektaşımızın temsilcisi niteliğiyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ülkemizin en geniş katılımlı meslek kuruluşların başında geliyor.

HASSAS SÜRECE DİKKAT
İşte bu özelliği ile açıklanacak bildirge, toplumu etkileyen insanların temsilcilerinin görüşlerini yansıtması açısından önemliydi. Bildirgede, Türkiye'nin içinde bulunduğu hassas sürece dikkat çekildi. Barışa yönelik atılan iyi niyetli adımların net bir şekilde desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu kaydedilirken, süreci manipüle etmeye çalışanlara karşı da dikkatli olunması gerektiği konusunda, uyarıda bulunuldu.
TGF Başkanlar Konseyi Bildirgesi'nde, "Bu doğrultuda gerçekleşen çalışmaların iyi niyetli olanlarının, ülkemizin birlik ve beraberliği açısından son derece önemli olduğuna ve desteklenmesi gerektiğine inanmaktayız" denildi. Sahici, değerli bir açıklama. Barışa odaklı süreçle ilgili samimi fikrini ortaya koyan aynı Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun, ülkemizde tutuklu gazetecilere yönelik duyarlılığı da, olaylara karşı objektif yaklaşımının göstergesi.

SERTEL'LE GURURLANDIK
Bu konuda örnek bir davranış gösteren Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, geçtiğimiz Cumartesi akşamı çok anlamlı bir ödül aldı. Uzun yıllardır Almanya'da etkin rol oynayan, Alman Türk Dostluk Federasyonu (DTF) geleneksel Kybele Medya Ödülü'nü, Atilla Sertel'e verdi.
Ödüller, Bavyera Parlamentosu'nda özel davetlilerin katılımıyla, Parlemento Başkan Vekili Rode'nin ev sahipliğinde ve Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Chistian Ude'nin himayelerinde sahiplerine sunuldu. 32 kişiden oluşan jüri tarafından, 8 ayrı kategoride verilen Kyble 2013 Ödülleri'nde, Atilla Sertel'e Medya kategorisinde büyük ödül verilirken, politika dalındaki ödüle Almanya Başbakanı Angela Merkel layık görüldü. Yani Sertel, Merkel ile aynı değerde bir ödül aldı. Biz de İzmirli bir gazeteci olarak, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve TGF Başkanı Atilla Sertel'in, bu ödüle layık görülmesinden onur duyduk.

TUTUKLU GAZETECİLER ADINA ALDI
Sertel'i ödül alırken yalnız bırakmayanlar arasında, İzmir ve Türkiye'nin farklı noktalarından meslektaşlarıyla birlikte, İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da vardı. Başkan Tartan, Sertel'in yanında olup, gazetecilik mesleğini yıllarca birlikte paylaştığı dostuna karşı, vefasını gösterdi.
Özellikle tutuklu meslektaşları için verdiği uğraş değerlendirilerek ödüllendirilen sevgili Atilla Sertel ile ödülü almadan önce telefonda konuştuk. Heyecanlıydı. Sertel, telefonda, "Benim için anlamlı olan Kybele Medya Ödülü'nü; başta İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin saygın üyelerinden biri ve dört yılı aşan süredir tutuklu olan, çok sevgili arkadaşım, dostum, kardeşim Mustafa Balbay olmak üzere, tüm tutuklu gazetecilere ve kalemini eğmeden, bükmeden 'gazetecilik' yapan herkese ithaf ediyorum" dedi.
Biz de Atilla Sertel'i içtenlikle, sevgiyle kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA