Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bursa'nın yükselisi

Bursa; en hızlı yükselen kentler liginde dünya dördüncüsü... Bu öteden beri Bursa'ya atfettiğim değerin, küresel bir araştırma tarafından onaylanması aslında...
Dünyanın ekonomik anlamda en iyi performans gösteren ve gelişen kentleri arasında Türkiye ve Çin damga vuruyor. Türkiye'den 4 şehir, en hızlı büyüyen ekonomilere sahip kentler arasında...
Brookings Instution ve JP Morgan Chase'in gerçekleştirdiği 300 şehrin ekonomik başarısını ortaya çıkaran araştırmada Çin'e bağlı kumarhane cenneti Macau yine birinci sırada yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise İzmir var.
Geçen yıl 6'ncı olan ve 4 basamak birden atlayan İzmir, yüzde 6.6 işsizlik oranıyla dikkat çekiyor.
Üçüncü sırada yer alan İstanbul ise geçen yıla göre en hızlı büyüyen kentlerden biri... 2013 verilerine göre 49 basamak birden yükselen İstanbul'un işsizlik oranı ise %6.5 ile öne çıkıyor.
Dördüncü sırada Türk otomotiv sanayisinin merkezi Bursa var. Geçen yıl listede yer almayan Bursa %6.4'lük işsizlik oranıyla dünyada en dikkat çeken dünya kenti... Otomotivin yanı sıra uzay ve havacılık sanayisi üssü olma vizyonuyla Bursa, yakın gelecekte ülkemizin de ilk 3'ü arasına girebilir.
Dubai'in 5'inci sırada yer bulduğu araştırmada Çin'den Kumning 6, Hangzhou 7, Xiamen ise 8'inci. Başkent Ankara'nın 29 basamak birden çıkarak 38'den 9'unculuğa ulaştığı araştırmada Çin'den bir başka kent Fuzhou 10'uncu.
Araştırmada en kötü performansı ise Tayland'ın başkenti Bangkok gösterirken, Batı kentleri de ºbüyük düşüş yaşamış. Sıralamada Austin, Houston ve Teksas ilk 50'deki yerini koruyamamış.
İngiltere'nin başkenti Londra ise 26'ncı sırada kendine yer bulabildi. Roma 274'üncü, Washington 275, Milano 277, Atina 280, Helsinki ise 288'inci sırada. Araştırmada 2008'de başlayan ekonomik krizle Avrupalı şehirlerin %67'si, ABD'lilerin ise %57'si listede düşüş göstermiş.
Brookings Institution'ın internet sitesinden yapılan açıklamada konuşan Joseph Barilla "Türk Lokumu" (Turkish Delights) adını verdiği gelişmenin ise ülkede yapılan yatırımlar olduğunu söylüyor.
Barilla, Avrupa ile Asya arasında köprü görevi gören Türkiye, kısa zamanda gösterdiği ağır sanayiye yönelik yatırımların yanı sıra altyapı projeleri, yollar ve iş gücü yaratmada öne çıktığını kaydediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA