Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Metin'in Tokat'ları

Rize'de sözüm ona bir Süper Lig maçı izledik. Rizespor geçen yıllarla kıyaslanmayacak kadar kötü. Durum böyle olunca da her ne kadar dün geceki istatistikler Fener'in iyi oynadığını söylese de bir ölçü olamıyor.
Sırf ilk 15 dakikaya baktığımızda Fenerbahçe'nin 5-6 net pozisyonu var. Üstelik Tuncay gibi hareketli ve karıştırıcı bir oyuncu olmamasına rağmen. Rize defans yapmasını hiç bilmeyen, alan doldurmak, kademe yapmak gibi futbolun temel unsurlarını hiç öğrenmemiş bir amatör takım gibiydi. Kazandıkları tek gol hakemin hediyesi.
Daum dün gece Tuncay oynamayacağı için yerine Selçuk'u koymuş. Bu büyük bir çelişki değil mi? Hep Serkan'a yardım edecek bir oyuncuyu arıyordu Fenerbahçe. Bu kimi zaman Mehmet Yozgatlı, ki zaman Anelka oluyordu. Ama Anelka bunu hiç beceremediği için F.Bahçe sıkıntılar yaşıyordu. Ama dün baktık ki Yozgatlı da sahada yok.
Semih uzun aradan sonra ilk 11'de başladı. Acemilik ve maç eksikliği göze çarpsa da golünü attı ve galibiyeti getirdi. Rakip defans adam markajı ve savunmayı yapamayınca Nobre cirit atıyor.
Orta sahada rakip direnç göstermeyince Aurelio ve Appiah gidip geliyorlar. Hem top kapıyorlar hem de topla rakip ceza alanına kadar rahatlıkla ilerleyebiliyorlar. Ama diğer takımlar Rizespor gibi olurlar mı, böylesine dirençsiz oynarlar mı?
Gelelim hakem Metin Tokat'a. Hakemliği bitmiş, ruhu gitmiş, ama organizma sahada. Maçta üç gol var. İkisi yüzde yüz hakem hatası. Bir penaltı verdi, evlere şenlik. Volkan atlıyor, Okan kendini bırakıyor. Ama Metin Tokat çok koşuyor ya, ters yakalanıyor ve hatalı penaltıyı veriyor. Devre arası muhtemelen eşi dostuyla telefonla konuşuyor, penaltının yanlış olduğunu öğreniyor. İkinci devrenin başında suratı beş karış. Başlıyor takdir haklarını F.Bahçe lehine kullanmaya. Nobre iki metre yüksekteki topu eliye alıp gol yapıyor. Tokat, santrayı gösterirken suratında bir gülümseme, gönlünde bir ferahlama var. Bir oh çekiyor.
Halbuki bilmiyor ki, Türk hakemliğinin yıllardır dibine dinamit koyduğu gibi hatalı bir kararı yine yanlış bir kararla telafi etmek gibi Türk hakemliğinin makus talihine tekrar hükmediyor.
Adı Metin Tokat. Üç sene önce FIFA'dan atıldı. İki senedir önemli bir maç bile yönetmiyor. Ama cici babaları MHK'ye geldi. Metin'i küllerinden yaratmak istiyorlar. Bu arada Türk hakemliğinin içine ediyorlar farkında değiller.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA