Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Savunmayı öğrendi

Galatasaray, bu sezon belki de ilk defa bu kadar akıllı ve verimli oynadı. Sezon başından beri tüm maçlarına baktığımızda sarı kırmızılıların rakibine en az pozisyon verdiği, takım savunması olarak en dengeli oynadığı maçlardan biri dün geceki Rizespor karşılaşmasıydı. Üstelik Hakan Şükür ve Hasan Şaş gibi iki önemli silahı da yoktu. Dün gece gösterdi ki, İliç'in daha verimli olabilmesi için daha fazla insiyatif alması gerekiyor. Hoca, takım ve kendisi bilecek ki, sahadaki lider İliç. O zaman o da daha iyi oynayacaktır.
Galatasaray'ın Rize'de rakibine bu kadar az pozisyon vermesinin en önemli nedeni özellikle Ergün'ün Saidou'ya yardım etmesi ve Necati'nin de hem savunma hem de hücum organizasyonunda geçmiş maçlara oranla çok daha fazla orta sahasına yardım etmesiydi.
Cihan'ı da beğendim. Galatasaray'daki en iyi maçlarından birini oynadı. Ümit Karan'a da bir paragraf açalım. Görünen o ki, Milli Takım'da Hakan Şükür'ün dönemi bitti. Galatasaray'da da bitmek üzere. O halde Milli Takım ve Galatasaray ondan çok daha önemli hizmetler bekliyor. Oysa Ümit, iki asist yapsa da, her zamanki gibi değildi. Ama Necati çok diri idi. Milli maçtan sonra dün geceki performansını da olumlu bulduk.
Dün bizi en şaşırtan olay Rizespor'un inanılmaz kötü olmasıydı. Rizespor, bu olmamalı. Kadrosuna baktığımızda Türkiye Ligi'nin ortalamasının üzerindeler. Etkili oyuncuları var. Ama maç öncesi Galatasaray'a büyük sorun çıkartabilirler, diye düşündüğümüz Rizespor çok etkisiz ve inanılmaz isteksiz bir oyun sergiledi.
Sonuçta Galatasaray önemli bir deplasmandan kazanarak dönüyor. Her takım Rize seyahatinden dün böyle çok mutlu ve rahat dönemez. Teknik direktör Gerets bir kez daha görmeli ki, pozisyon ve golleri Galatasaray nasıl olsa buluyor. Sezon başından beri de buldu. Ama Galatasaray'ın asıl sorunu rakibine verdiği pozisyonlardı. İşte Galatasaray dün bunu başardı. Artık daha dengeli ve takım savunmasında daha ciddi oynamalılar.
Gelelim hakem Mustafa Çulcu'ya. Hakemliğinin son dönemini yaşıyor. İyi niyetinden hiçbir şüphemiz yok ama dün gece kendisini iyi bulmadık. Kartlarda ve faullerde hata yaptı. Ve bizce en önemli hatası Rizespor'un lehine vermesi gereken bir penaltıyı vermeyişiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA