Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Keita'sız olmaz

Galatasaray'ın kazandığına bakmayın. Sadece bazı kaliteli oyuncuların bireysel becerileriyle gelen gollerle şanslı bir üç puan aldı. Yedikleri goller skandal. İlk gole bakın; sözüm ona Galatasaray savunması ofsayt taktiği yapıyor ama Servet çıkamayarak Orhan'ın gol yapmasına imkan tanıyor.
Jedinak ile gelen ikinci gol de öyle... Ofsayt taktiği çok riskli bir iştir ve Galatasaray özellikle dün geceki maçta bunun acısını çekti, faturayı daha ağır ödeyebilirdi.
İlk lafımız Rijkaard'a: Elinde Keita gibi bir oyuncu varsa, onu oynatmamak futbola ihanettir. Aynı Keita'yı maçı kurtaran adam olarak göstermek, diğer oyunculara asla saygısızlık olmaz.
Attığı ilk golde direkten dönen topu takip edip gol yapması Rijkaard'a önemli bir cevaptır.
Kewell'a attırdığı gol öncesi inatçılığı ve ısrarı sonrasında yaptığı orta ile "Ben bu takımının vazgeçilmez oyuncusuyum" dedi.
Galatasaray'ın en önemli iki problemi şu:
İlki, takım savunma yapamıyor ya da yapmak istese bile çok açık veriyor. İkincisi ise böylesine yetenekli oyuncular olmasına rağmen Galatasaray, takım oyunundan çok çok uzakta.
Her zaman dün geceki gibi şanslı olamazlar.
Bireysel yetenek her maçı kurtarmaz. Hele hele Antalyaspor'un direkten dönen iki topundan biri gol olsa Galatasaray İstanbul'a mutlu dönemezdi.

OLUMLU SİNYAL VERMİYOR
Şanslı bir gece sonunda üç puan sevindirici olabilir ama neredeyse sezonun birinci yarısı bitiyor ve Galatasaray ileriye yönelik çok olumlu sinyaller veremiyor.
Maçın hakemi açısından çok zor bir maç olmamasına rağmen Deniz Çoban gereksiz kartlar gösterdi. Bazıları doğru ama bazıları ise üst düzey hakeme hiç yakışmıyor.
Mesela son dakikada Harry Kewell oyun icabı sahanın dışında kalmış, tedavi olmamış ve oyuna girerken hakemden izin almak zorunda değil.
Ama ne hikmetse Kewell da bu kartlardan nasibini alan futbolcu oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA