Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Rakip farklı olursa tablo değişir

Her takım için sezonun ilk maçı zordur. Rakip kim olursa olsun konsantre olabilmek, harmoniyi sağlayabilmek kolay olmuyor. Tıpkı dün geceki Beşiktaş gibi. Takım kalitesi rakibinden birkaç gömlek fazla, ama oyuna baktığımızda pek fark yok gibi.
İlk devre korkunç sıkıcı geçti. Ama Beşiktaş ikinci yarıya golle başlayınca tüm stratejiler ve tempo değişiverdi. Tam hazır olmayan Guti, çok akıllı bir pasla Bobo'yu pozisyona soktu ve Beşiktaş'ın golü geldi. Quaresma, meziyetleri fazla olan bir futbolcu. Rakip defansı allak bullak edecek teknik özellikleri var. Ama takım oyunu oynamak istese de başaramıyor. Bunun sebebi de çok açık. Uyum yok. Bu da zamanla olabilecek bir şey. Mesela ceza alanı içerisinde öyle topları çevirdi ki, rakip defans kalakaldı. Ancak zoru yapan Quaresma, boşta arkadaşını göremediğinden öylesine önemli pozisyonları kendisi kullanmak istedi.
Necip, 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Ama Beşiktaş'ın en büyük sıkıntısı Ferrari. Sadece refakatçilik yapıyor. Topla oyuna giremiyor, takımı hücuma kaldıramıyor. Zapo da, ne kadar iyi niyetli olursa olsun Ferrari ile yan yana oynadığında Beşiktaş'ın arkası pek güven vermiyor. Bu durum dün gece fazla bir problem teşkil etmedi ama Beşiktaş bir başka rakiple oynadığında tablo çok farklı olabilir.

BARIŞ ŞİMŞEK MAÇI İYİ İZLESİN
Zaman, Beşiktaş'ın ilacı olacak. Tıpkı diğer takımlar gibi. Ama şunu söyleyebiliriz ki; Beşiktaş kadro kalitesi olarak ligimizin en iyilerinden. Yapılan transferler de mevkii ve seviye olarak başarılı.
Gelelim maçın hakemi Barış Şimşek'e. Dün geceki maçını seyretsin bakalım kendini beğenecek mi? Ediz'i daha önceden atması gerekirdi. Madem faulü verdin, hangi açıdan bakarsan bak Ediz son adam. Bu pozisyonda kırmızı yerine sarı kart eyyamcılığı niye? Birkaç dakika sonra Guti'ye ceza alanı çizgisinin hemen dışında yapılan açık bir faul var ama hakem çalamıyor. En komiği ise hakemin gözünün önünde kullanılan kornerlerde top çeyrek dairenin 20 santimetre dışına konuluyor. Birkaç defa oluyor, ama hakem ve yardımcıları bunları göremiyor. Sonra da "Biz iyi hakemleriz" diye ortalarda dolaşıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA