Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kocaman istatistiklere bakıyor mu?

Fenerbahçe, tarihinin en iyi kadrolarından birini kurmuşken aldığı sonuçlar camiayı pek mutlu etmiyor. Çünkü ortadaki istatistikler herkesi rahatsız ediyor. Bugün itibarıyla puan cetvelinde Fenerbahçe dördüncü sırada. Lider Trabzon ile fark 6 puan. Üç puanlı bir sistemde bu farka fazla diyemeyiz. Ama bir istatistik var ki; Fenerbahçe için kaygı verici. 13 hafta sonunda sarı-lacivertliler önlerindeki Trabzon, Bursa ve Kayseri'ye göre çok daha fazla gol yemişler. Neredeyse Trabzon ve Bursa'nın toplamı kadar ya da Kayseri'nin yediğinin tam üç katı. Daha da kötüsü, ilk sekiz takım arasında en fazla gol yiyen takım uzak ara Fenerbahçe. Bu istatistiğe karşı bir tez geliştirmek de mümkün: Fenerbahçe bu kadar çok gol yemiş ama attıklarıyla da Türkiye'nin en öndeki takımı. Bu, bizce sağlıklı bir karşı görüş olamaz. Zira aynı Fenerbahçe'nin kuvvet olarak kendisine yakın hiçbir takımı yenememiş olması ya da Avrupa'da da kendisinden üstün olmayan takımlara elenmesi fazla gol atmanın fazla gol yememenin daha önemli olduğunu ortaya koyuyor.

GEÇEN SEZONA BAKSIN
Peki; Aykut Kocaman ne yapıyor? Şu ana kadar hiçbir şey! Her maç yenilen tuhaf goller, rakiplere verilen basit pozisyonlar sonucu basın toplantılarında takımına hakim olmayan bir hoca görüntüsü çiziyor. Aykut Kocaman'ın yapacağı ilk hamle geçen sezonun son 10 maçının kasetlerini incelemek olmalıdır. Fenerbahçe, geçen sezon şampiyonluğu son anda kaybetti, ama son 10 maçta yaptıkları takım savunması, yemedikleri gollerle potaya girmişlerdi. Yoksa bugüne kadar geçen süreç ikinci devreye de sirayet ederse bu kaliteli kadro yine hüsrana uğratabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA