Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Schuster'in maskesi

Beşiktaş da hedefler bir bir bitiyor. Önce ligden koptular, dün gece de Avrupa'ya veda ettiler. Beşiktaş'ın sözde teknik direktörü Bernd Schuster, aslında kartondan bir hoca olduğunu dün gece net bir biçimde ortaya koydu. Hem de Beşiktaş'ı adeta sabote edercesine hatalar yaptı. Niye mi?
Oyun tercihlerine bakın. Almeida devre arasında büyük umutlarla alındı. Düne kadar Werder Bremen'in, bugün için de Beşiktaş'ın birinci santrforu. Daha 7 gün önce Cristiano Ronaldo ile Portekiz Milli Takımı'nın hücum hattında yer alıyordu.
Peki Schuster ne yaptı? Haftalardır yüzüne bakmadığı Bobo ile başladı. Üstelik Almeida Beşiktaş'ın UEFA listesine yazdığı yegane isimdi.
Ya Ferrari? Haftalardır yoktu ama o da oynadı. Ve asıl büyük probleme bakalım. Beşiktaş sezon başından beri birbirine benzer goller yemeye devam ediyor. Dün yediği tüm goller defans hatası. İnanılmaz markaj yanlışları yapan Beşiktaş kolay ve çok komik goller yedi.
Aylardır bu takımın başında olan Schuster, yenilen gollere ve verilen pozisyonlara niye önlem alamadı? Bu kimin görevi?

SCHUSTER İLE MAHALLE FUTBOLU
Tekke'yi kovmak kolay, Deli İbrahim'i de öyle... Ama bir teknik adam futbolun temel ilkelerine ihanet ettiğinde sonuç dün geceki gibi oluveriyor. Takımda Quaresma dışında didinen, uğraşan bir şeyler yapmaya çalışan tek bir kişi yok.
Takım, hücuma kalkarken zorlanıyor, çabuk çıkamıyorlar. Kanatlar kullanılmıyor.
Ama Schuster Efendi, Beşiktaş'a mahalle futbolu oynatmaya devam ediyor. Buradan Beşiktaş yönetimine çok açık sesleniyorum: Böylesine iyi bir takım kurdunuz ama Schuster'e her yönden teslim oldunuz.
Schuster çeker gider, üstelik tazminatını da alır ama siz ilerleyen aylarda çok pişman olursunuz, bizden söylemesi. UEFA, Beşiktaş'a jest yapmış, bir Portekizliyi hakem olarak yollamış ama hakemlikle alakası yok. Maç boyunca Quaresma'ya sistemli faul yaptılar ama hakem sadece düdük çaldı. Sonunda da Quaresma dayanamadı, oyundan atıldı. Ne tuhaf değil mi? Quaresma'ya sürekli faul yapanlara kart yok ama Quaresma'ya çıkan kırmızı kart...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA