Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Taşlar oturuyor

FATİH Terim'in rüzgarı her geçen gün Galatasaray'da daha çok hissediliyor. Belki oyun olarak değil ama, disiplin, yardımlaşma ve mücadele yönünden Galatasaray her geçen hafta daha iyiye gidiyor.
Öncelikle şunu söyleyelim: Galatasaray'da bundan böyle iki oyuncu, hatta belki de üçüncüsü organizasyon için çok önemli. Dün gece gösterdi ki; Engin Baytar ve Kazım belki takımın en kaliteli oyuncuları değil ama en yaratıcı oyuncuları... Selçuk da öyle...
Engin'e "Arızalı" derler. Kazım'a da öyle... Ama hep söylüyorum: Bu iki oyuncu da kendilerini topyekün Fatih Terim'e teslim etmeliler.
Mesela Engin... İyi oynadı; ama fizik olarak en üst seviyede değil. Mesela Kazım... Attığı gole bakıyoruz; Türkiye'de "Benim" diyen futbolcu o açıdan öylesine sert ve öylesine yükseğe vuramaz.
Forvette Elmander olabilir, hatta yanında Baros da olabilir. Önemli olan ikisinin birlikte oynamaları değil, onlara yapılabilecek servis.
Riera teknik kapasitesi yüksek olmasına rağmen ısırgan bir futbolcu değil. Temposu da düşük.
Galatasaray'ın defansın göbeğinde Ujfalusi'ye çok ihtiyacı var.
Büyük bir yıldız olmasa da, Galatasaray'da oynaması gereken birinci yer defansın ortası.

MUSLERA KADERİ BELİRLEDİ
Kaleci Muslera'ya çok fazla iş düşmemesine rağmen Galatasaray'a geldiğinden beri ilk defa hatasız bir maç oynadı. Hatta Rajnoch'un kendi kalesine attığı golden hemen önce öyle bir gol kurtardı ki, maçın kader anını çizdi.
Ankaragücü için iş her geçen hafta daha da güçleşiyor. Görünümleri asla bir Süper Lig takımı gibi değil. Daha çok vasat bir Bank Asya Ligi takımını andırıyorlar. Bundan sonra da bu "Kurtlar Sofrası"nda kendilerini toparlamaları bir hayli zor gibi görünüyor.
Hakem Fırat Aydınus için çok zor bir maç olmadı. O da başarılıydı. Verdiği penaltı doğru, Gökhan'ın koluna çarpan topta da devam kararı yerindeydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA