Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kapımızdaki tehlike...

Fenerbahçe, Galatasaray'ı yendiği an "Süper Lig yeniden başladı" dedik. "LigTV, çekişmeden dolayı rahat bir nefes aldı" dedik. Ama herkes olası bazı tehlikeleri görmezden geliyor.
Galatasaray-Fenerbahçe maçı başlamadan önce Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı % 10 civarındaydı. Ama hakem Fırat Aydınus maçın bitiş düdüğünü çaldığında aynı Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı % 40-45'lere çıktı. Şampiyonluk şanslarını ligin mutlak favorisi Galatasaray ile neredeyse eşitlediler.
Ve şayet şampiyonluk son maça kalır da Kadıköy'de zafer Fenerbahçe'nin olursa bu tertemiz geçmiş ligin şampiyonu da Fenerbahçe olacak. Hem de anasının ak sütü gibi helal cinsinden...

F.BAHÇE MEN EDİLİR DE...
Bu şampiyonluğun Galatasaray'da ciddi bir travma yaşatacağı kesin. Ama asıl tehlikeyi şimdi söylüyorum:
Şampiyon
Fenerbahçe, önümüzdeki sezon kurallar gereği Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıp Galatasaray da ön eleme oynayacak. Buraya kadar her şey adil ve tartışmaya yer vermeyecek cinsten. Peki; UEFA ne yapacak? Yanıt çok açık:
UEFA % 90 ihtimalle Fenerbahçe'yi tıpkı geçen yılki gibi Şampiyonlar Ligi'ne almayacak. Çünkü alırsa CAS'taki davada UEFA'nın eli çok güçsüzleşip bütün kozlar Fenerbahçe'ye geçecek.
Peki sonra ne olacak?
Tıpkı geçen yılki gibi Fenerbahçe men edilirse Galatasaray ön eleme oynamaksızın UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'ne davet edilecek. Aynısı geçen yıl da yaşandı. Fenerbahçe men edilip Trabzonspor bu en üst lige alınmıştı.
İşte bu olay, Türkiye'de birçok şeyin sonu demektir. Bu olay, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabeti ezeli bir nefrete dönüştürebilir. Bu olay, Türkiye'de birçok sosyal probleme neden olabilir. Başta Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve hatta hükümetimizin temel uğraşı bu korkunç ve Türk toplumunda derin izler bırakabilecek komplikasyonu engellemek olmalıdır.
Bunu engellemek, pek tabii ki Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamak değil, bir şekilde UEFA'yı ikna etmek anlamına gelir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA