Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kamil'e rağmen Fenerbahçe

Bugünden tezi yok; Kamil Abitoğlu hakemliği bırakmalıdır. O bırakmıyorsa Futbol Federasyonu ona bu işi bıraktırmalıdır. Çünkü dün gece sadece kötü hakemlik yapmadı; insan olarak da vicdanları çok yaraladı. Zokora'nın Emre'ye attığı vahşice tekmeyi sadece sarı kartla cezalandırmak, sadece bir sportif suç değildir. Neredeyse bu da bir ırkçılıktır. Zira Zokora Emre'nin erkekliğini yok edebilecek o tekmeyi atarken sadece üç hafta önce İstanbul'da yaşanan olayın intikamını almaya çalıştı.
O gece Emre'yi ırkçılık söyleminden dolayı eleştirmiştik. Dün gece de Zokora'yı yaptığı insanlık suçundan dolayı acımasızca yargılıyoruz. Ama asıl utanması gereken kişi sahada "Hakemim" diye dolaşan Kamil Abitoğlu'dur. Colman'ın atılması gerekirdi, atmadı. Zokora'nın atılıp ayrıca ağır cezada yargılanması gerekiyordu, onu da yapmadı. İlk devrenin sonunda maçı tatil etmesi gerekiyordu; onu da yapmadı.

ABİTOĞLU 'HAKEMİM' DEMESİN
Bugün bu satırları okurken hala "Hakemim" diyorsa sisteme de yazıklar olsun. Her kornerde sahaya yabancı madde yağarken sadece oyunculara "Korneri at" dedi. Önce Stoch'un, sonra da Emre'nin kafalarına çakmaklar, bozuk paralar atıldı ama Kamil seyretti. Şenol Hoca bile olay yerine geldi; ama Kamil seyretti. Tekmeler havada uçuştu, Kamil yine seyretti. Ve sonuçta Fenerbahçe müthiş oyunu ve muazzam cesaretiyle şampiyonluğu son maça taşıdı. Bu nedenle dün gecenin başlığı yukarıdaki gibi atıldı. Sonuçta; artık final Kadıköy'de... Fenerbahçe kazanmak zorunda. Kazanabilir mi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; tek maçlarda her şey olabilir. Artık stres Galatasaray'da olacak. Zira kaybettiklerinde her şey bitmiş olacak.


Karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, verdiği kararlar sonrası futbolcuların da tepkisini çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA