Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Özürlü aracında sürücü şerhi kalksın

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için birçok hukuki düzenleme bulunuyor. Ancak mevzuatın dağınıklığı ve kurumların farklı uygulamaları sonucu yasalar tasa olabiliyor.
Biz de insanlar tasaya düşmesin diye, sesini duyuramayanların sesi, göremeyenlerin gözü, yürüyemeyenlerin ayağı, duyamayanların kulağı olup çözüm önerileri için köprü oluyoruz.
Geçen hafta da "ÖTV'den muaf araçla 'engel'ler aşılıyor" başlıklı yazımda engellilerin nasıl araç alabileceğini işledim. Bazı okurlarım teşekkür için aradı, kimi de karşılaştığı zorluklardan dert yandı. Bilhassa özel tertibatlı araç kullanan özürlüler.
Ümit Karaca, engelli sürücü. "Sesimizi duyurmanızı ve yardımcı olmanızı rica ediyoruz" diyerek çektiği sıkıntıları sıralıyor:
"Doğuştan engelliyim. Özellikle araç alımı ve kullanımı konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
Yurtiçinden ÖTV indirimli alınan engelli aracını, özelliğini yitirse bile (kaza, doğal afet vb. durumlar dışında) 5 yıl dolmadan yenileyemiyoruz.
Yurtdışından getirilen özel tertibatlı araçlar ise 10 yıl dolmadan değiştirilemiyor. Yani aracın hurdaya çıkması gerekiyor.
Özel tertibatlı aracı engelliden başkası (Ana, baba, eş, kardeş...) hastalık halinde bile kullanamıyor. Bu durum, ayrıca uzun yolculuklarda dinlenme şansımız olmadığı için bazen kazaya neden olabiliyor."
Okurumuz haklı. Böylesine önemli bir konuyu uzmanlara sordum, farklı yanıtlar aldım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA