Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Esas sakatlık kafalarda...

Bugün Anneler Günü. Yarın Sakatlar Haftası başlıyor. Öncelik analarımızda.
Anneler Günü, ilk kez 1872'de Amerika'da kutlanmaya başlandı. Ülkemizde ise ise 1955'ten bu yana kutlanıyor.
Böylesine 'güzel' ve 'özel' günde analarımızın özellikle özürlü analarımızın dertlerinden bahsedip moralinizi bozmaya niyetim yok. Amacım da bu değil.
Engelli bir anneden gelen elektronik postayı sizlerle paylaşmak istiyorum sadece.
"Merhaba. Özürlü kadın olarak hayata tutunmamız zor. Hele benim gibi özürlü anne olmak çok daha zor. Sakatlığımdan dolayı çocuğumu kucağıma alıp dolaşamadım. Şimdi büyüdü okula gidiyor. Arkadaşları 'Annen neden öyle yürüyor' diyerek oğlumla alay ediyorlar. Onlar çocuk, kızamam ki... Tabii insan öyle ya da böyle sakatlığıyla alay edilince inciniyor. Ekmek almaya bile gittiğimde 'Bu senin çocuğun mu?' sorusu yok mu... Bizde insanız. Herkes gibi yiyor, içiyor, nefes alıyoruz. Bizler de seviyoruz. Benim sağlıklı bir insandan tek farkım engelim..."
E, ne diyelim. önemli olan vücut engeli değil, kafalardaki engel. Türlü zorluklara rağmen her engeli başarıyla aşan tüm analarımızın gününü kutlar, ellerinden öperim.
Şimdi sıra engelli dostlarımın özel gününde.
Yarın 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası başlıyor. Yaklaşık 10 milyon engelli, sivil toplum örgütleriyle (dernek, federasyon, konfederasyon ve vakıf gibi) bir hafta boyunca yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıyıp farkındalık yaratacak. Tabii konumum gereği ben de "Engelsiz Bir Yaşam" sloganıyla bu etkinliklerdeki yerimi alacağım. Sizleri de bekliyoruz.
NOT: "Sakatlar Haftası" dolayısıyla Dr. Esra Bicik'in girişimiyle Birleşik Sakatlar Federasyonu'nun 20 engelli üyesi İstanbul Güneşli Aksa Tıp Merkezi'nde sağlık taramasından geçirilecek. Bu arada bugün Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) seçimi var. Bu seçimde Dr. Esra Bicik TTB'de "Engelsiz koşu" ya çıkıyor. 20 yıldır KBB uzmanı olan engelli hekim arkadaşımıza başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA