Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

İşten atılan özürlüye çifte tazminat

Önce yasalar hakkında bizleri bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ederim. Soruma gelince. Özelleştirme kapsamındaki bir kurumda çalışan özürlünün ne gibi hakları vardır? Fikret Sağ/ Kayseri
5398 sayılı Kanun'a göre özelleştirilen kurumda kapatma ve tasfiye hallerinde işten çıkarılacak özürlüye iki kat kıdem tazminatı ödenir.

Vergi indiriminden yararlanmak için rapor aldım. İşyerine sordum "Bize gelmedi. Araştır" yanıtını aldım. 21 Haziran'da vergi dairesine gittim. Yetkililer "Dosyan Ankara'da" dedi. Öğrenmek istediğim şu: Vergi muafiyet belgem vergi dairesine mi, işyerime mi yoksa bana mı gelecek? Teşekkürler. K. Yasin-İstanbul
Sevgili Yasin. Vergi muafiyeti için Ankara'ya gönderilen raporunuz Maliye Bakanlığı Sağlık Kurulu tarafından onanır. Yaklaşık dört aylık bir süre içinde raporun özeti postayla adresinize gönderilir. Vergi muafiyet belgeniz de işyerinize gelir. Hiç yorulmanıza gerek yok. Takibinizi işyerinden yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA