Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

5 yıldan önce aracını satan özürlüye katmerli ceza..

Yurdun çeşitli yerlerinden bize ulaşan şikâyetleri dinliyoruz ve okuyoruz. Maalesef bürokrasiyi aşamayan engelliler hayli dertli... İşte Çorum'dan yazan bir okurumun (ismi bende) başına gelenler:
* "2001'de özürlü aracı aldım. Bu araçlar 5 yıl süreyle satılamıyormuş. Bu yasadan haberim yoktu. Borçlarımı ödemek için 1 yıl sonra aracın tertibatını söktürüp sattım. Kimse 'Satamazsın' diye uyarmadı. Gıyabımda 356 lira ÖTV cezası kesilmiş. İki ay önce bir tebliğat geldi şok oldum! 2001'de kesilen ceza 9 yıllık faiziyle 2 bin 050 lira olmuş. Ödeyecek gücüm yok. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?
* Değerli okurum. Tabii ki size yardımcı olacağım. Ancak önce bir konuya açıklık getireyim. Yanlışlar karşısında engellilerin hakkını savunup yetkilileri acımasızca eleştiriyoruz. Eleştireceğiz de... Ancak çuvaldızı başkasına batırıyorsak, iğneyi de kendimize batırmasını bilelim, değil mi!
Siz, özürlülere tanınan haktan yararlanıp ÖTV'den muaf araç almışsınız. Tabii ki alacaksınız. Bu sizin yasal hakkınız. Ancak 5 yıllık süre dolmadan aracınızın özel tertibatını sökerek satmışsınız. Üstelik ruhsatta "5 yıl satılamaz" şerhine rağmen. Kusura bakmayın ama uyanıklık yapmışsınız. Eee yaptığınız hatanın bedeli de 2.050 liralık katmerli cezayı ödemek olacak. Üzgünüm...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA