Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Engelli okulunda dayak serbest!

İki gün önceki Dünya Özürlüler Günü'nde dünyada 750, Türkiye'de 9 milyon engelli sakatlıkların önüne geçilmesi için dikkat çekti. Ülkemizde yaşayan engelli yurttaşlarımız, sivil toplum örgütleriyle özel günde yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıyıp farkındalık yarattı. Konumum gereği ben de "Engelsiz Bir Yaşam" sloganıyla bu etkinliklerdeki yerimi aldım.
Bu özel günde engellilerimizin ve özürlü çocuğu olan ailelerin derdinden bahsedip moralinizi bozmaya niyetim yok. Amacım da bu değil. Ama bir iki kelime etmeden de geçmek olmaz.
3 Aralık Cuma sabahı İstanbul Kâğıthane'de zihinsel engellilerin hayata tutunması için faaliyet gösteren Hayata Dönüş Derneği'ni ziyaret ettim. Daha emekleme döneminde olan dernekte çok güzel işler yapılmış. Dernek Başkanı Güneş Altunkaş ve ekibinin yaptıklarını yerinde gördüm. Ailelerle sohbet ettik. Öyle dertliler ki... Hele bir annenin (İsmi bende) derdini dinledim. Çok özüldüm! Yaşadığı sıkıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum sadece.
"Zihinsel engelli çocuğum var. Yaşadıklarımı bir ben bilirim!!! Neyse... 'Başa gelen çekilir' diyerek çocuğumun hayata tutunması için çok çalıştım. Çalışıyorum. Uzun uğraşlar sonucu bir okul buldum. Birkaç ay sonra çocuğum çok hırçınlaştı. Başka ailelerin çocuklarının da ellerinde ve yüzlerinde yara ve morluklar var. Yetkililere nedenini sorduğumuzda 'Düşmüşlerdir ya da arkadaşlarıyla itişmişlerdir' gibi muğlak cevap alıyorduk. Merak edip araştırdım. Üzülerek çocuklarımızın dayak yediğini gördüm. Dahası yaramazlık yapan çocuklar yemek vermeme gibi türlü cezalara maruz kalıyor. Konuyu yetkililere ilettik bir şey çıkmadı. Sonucunda çocuklarımız bir bahaneyle okuldan uzaktaştırıldı. Aman derdimize bir çare..."
Cevap veremedim. Nasıl vereyim ki? Devletin bilerek ötelediği sorunları benim gibi sıradan vatandaş nasıl çözsün ki!!! Tabii, devekuşu gibi kafamızı kuma gömmeyeceğiz elbet. Şimdilik bu okulun ismini yazmıyorum. Araştırıyorum... Zihinsel engellilere sözde eğitim verdiklerini sanıp keselerini dolduran eğitim magandalarının yaptığını ilerleyen günlerde belgeleriyle açıklayacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA