Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

'Beyaz Kart' için yeni rapor gerekmiyor

Engellileri en çok uğraştıran rapor konusunu geçen hafta "Raporda zaman 'engel'i kalktı" başlıklı yazımda kaleme almıştım. Bu yazıdan sonra hastane hastane rapor peşinde koşmaktan nefesi kesilen okurlarım teşekkür mesajı geçiyor. Ancak iki konudan şikâyetçiler...
Vergi muafiyet belgesi.
İETT'den "Beyaz Kart" (ücretsiz seyahat kartı) alımı. Bu iki konuyu sırasıyla yanıtlayalım:
16 Aralık 2010'da 27787 sayı ile Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik hükümüne göre "sürekli sakat"lığı olanlar yeni rapor almak derdinden kurtuldu. Ancak 5510 sayılı SGK Yasası'nda "erken emekli olacak özürlülerin vergi muafiyet belgesi alması gerekiyor" hükmü var. Dolayısıyla biri kanun, biri yönetmelik. Kanun gereği vergi muafiyet belgesi için yeni rapor almak gerekiyor.
İstanbul'da ikamet eden 19 bin 142 özürlü, 647 malul ve 13 bin 653 özürlü refakatçisi toplam 33 bin 142 kişi İETT'ye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanıyor. Tabii rapor almak şartıyla. Bu o kadar da kolay olmuyor. Çünkü, "Beyaz Kart" almak isteyen özürlü yeni rapor almak için "engelsiz koşu" yapıyordu.
Seyahat Kartları ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Uğur Mıntış'la yeni yönetmelik gereği rapor konusunu görüştük. Sağolsun. Konuya hemen el attı. Bu kez S
ezar'ın hakkı Sezar'a!
Bu köşede genelde yanlış uygulamalarını eleştirdiğimiz İETT'ye "sürekli sakat"ları rapor çilesinden kurtardığı için bu kez alkış tutuyoruz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA