Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Seçimde engelli kotası şart

SEÇİMLER yaklaşıyor. Siyasiler meydanlarda yine insan haklarından ve özgürlüklerden bahsedecek. Bu söylemler hep meydanlarda kalıyor...
Çünkü bu güne kadar AK Parti hariç hiçbir parti Meclis'e engelli milletvekili sokamadı. Acaba bu seçimde rüzgâr tersine döner mi? diyerek konuyu Engelli Hakları Derneği Genel Başkan Vekili Avukat Turgay Özcan'a sorduk. Şu yanıtı aldık: "Partilere göre demokrasi var. Ancak iş seçimlerde aday olmaya gelince kabak engellinin başına patlıyor. Bu kez kararlıyız. Artık figüran olmayacağız. Mührümüze sahip çıkacağız. İstihdamda nasıl özürlü kotası varsa milletvekili seçiminde de engelli kotası olmalı. Anayasa'nın 10'uncu maddesinde engellilere pozitif ayrımcılık getirildi. Bunun kâğıt üzerinde kalmaması gerekiyor. Artık siyasi partiler seçimlerde engellilerin adaylık konusunu ciddi olarak düşünmeli."
Özcan haklı. 9 milyon engelli ve ailesi hiç de yabana atılacak seçmen kitlesi değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA